Groenendijk Açiklamasi 'Ilaç Gibi Bir Galibiyet'

FTA Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk, Istanbulspor maçinin ardindan kötü giden periyottan çikmak ilaç gibi bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Süper Lig’in 11. haftasinda FTA Antalyaspor sahasinda agirladigi Istanbulspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Groenendijk, takim için önemli bir dönüs maçi oldugunun altini çizdi.

Futbolculardan, yönetime, teknik ekibe, herkesi katkilarindan dolayi tebrik eden Groenendijk, “Buradan çikmak için, kötü periyotlari bitirmek için en iyi ilaç bu galibiyetti. Bu galibiyet de sansimizin da yardimiyla 90+6. dakikada geldi. Iki hafta önce Konyaspor maçinda ayni senaryonun tersi yasanmisti. Elimizde olan 3 puan son saniye golüyle, elimizden gitti ve bir puan aldik. Bu maçta ise ilk yari gereksiz çok top kaybi yaptik. Onlar da tehlikeli ataklarla kalemizde gol aradilar. Alanyaspor maçinda da duran toptan gol yedik. Bugün yine duran toptan gol yedik. Bu da geçmisten bazi dersleri çikarmadigimizi gösteriyor” diye konustu.



"Final maçimiz degildi"

Takimini çok övemeyecegini ama kendileri için çok önemli olan bir 3 puani kazandiklarinin altini çizen Groenendijk, “Bu periyottan çikmak için 3 puan önemliydi. Hafta içi her maç öncesi mükemmele yakin çalisiyoruz. Antrenmanlarda istedigimizi sahaya yansitabiliyoruz. Ancak hafta sonuna geldigimizde bu senaryo maalesef sahada gerçeklesmedi. Skor anlaminda siki çalismanin ödülünü alamadik. Oyunu domine edebilirdik bugün 10 kisi kalan takibe karsi. Ancak bu özgüven kaybindan dolayi bunu yapamadik. Simdi bu galibiyeti kutlama zamani, önümüzdeki maçlara hazirlanma zamanidir. Bu maçta alinacak farkli bir skor herhangi bir final maçi degildi ve hiçbir seyi bitirmeyecekti. Daha 10. haftadayiz. Ancak kazanmak bu kötü periyottan çikma adina önemliydi. Evet en iyi maçimizi oynamadik ancak amacimiz 3 puan almakti. Sahadan 3 puanla ayrildik" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA