Riza Çalimbay Açiklamasi 'Trabzon Maçinda Kapasitemizin Üzerine Çikacagiz'

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, hafta sonu Trabzonspor ile oynayacaklari maça iliskin, “Trabzonspor’a karsi oynarken hem dikkatli hem konsantre hem de disiplinli olmamiz gerekiyor. Herkes kapasitesinin üstüne çikmasi gerekiyor. Takim halinde oynamamiz gerekiyor. Bunlari yaptigimiz taktirde oradan da güzel bir sekilde ayrilacagimiza inaniyorum” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, kulübün resmi internet sitesine açiklamalarda bulundu. Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynadiklari son 3 maçtan da galibiyetle ayrildiklarini söyleyen Çalimbay, “En büyük hedefimiz Medipol Basaksehir maçiydi. Oradan mutlaka iyi bir sekilde ayrilmamiz gerekiyordu. Hem iyi oynadik hem de güzel seyler yaptik. Net bir galibiyet aldik. Daha sonra oynadigimiz Balkani maçini da mutlaka kazanmamiz gerekiyordu ve onu da iyi bir sekilde bitirdik. Bu sene kendi sahamizda galibiyetimiz yoktu, beraberliklerimiz çoktu. Giresunspor maçi çok önemliydi. Maçin basindan sonuna kadar iyi oynadik, iyi pozisyonlara girdik. Rakibimiz bir ara bayagi yüklendi bize. Oyundan hiç kopmadik ve sonrasinda attigimiz gollerle de galip geldik. Kazanmamiz gereken maçlardi” seklinde konustu.



3 maçta da oyuna sonradan giren sporcularin çok iyi isler yaptigini söyleyen Çalimbay, “Takima çok büyük katkida bulundular, gol attilar. 3 maçi da takim halinde oynadik” dedi.



“Disiplinli olmaliyiz”

Cumartesi günü deplasmanda oynayacaklari Trabzonspor maçindan puan ya da puanlar almak istediklerini söyleyen Riza Çalimbay, “Kolay olmayacagini biliyoruz. Trabzonspor’a karsi oynarken hem dikkatli hem konsantre hem de disiplinli olmamiz gerekiyor. Herkes kapasitesinin çok üstüne çikmasi gerekiyor. Takim halinde oynamamiz gerekiyor. Bunlari yaptigimiz taktirde oradan da güzel bir sekilde ayrilacagimiza inaniyorum. Takimima güveniyorum. Git gide iyi oluyorlar. 4-5 maç sonra ligde ara olacak. Çok maç oynadik, yoruldu arkadaslarimiz. Onun için dinlenmeleri için belirli bir süre izin verecegiz. Ardindan da çalismalarimiza baslayacagiz. Ilk yarida sansiz puan kayiplari yasadik bunlari telafi etmek için elimizden geleni yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA