Okan Buruk Açiklamasi 'Bu Oyunumuzu Pazar Gününe De Tasiyacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kastamonuspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Son haftadaki kötü oyunumuz, bize yakismayan hem oyun hem mücadele hem istek bizim için kabul edilebilecek bir sey degil. Oyuncularima da bunu bildirdim. Onlar da bugün gördügünüz gibi olumlu tepki verdi. Bunu pazar gününe de tasiyacagiz. Pazar da ayni tepkiyi verecegiz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi 3. Eleme Turu’nda Galatasaray evinde GMG Kastamonuspor ile karsi karsiya geldi. Sari-kirmizililar mücadeleden 7-0’lik skorla galip ayrildi ve bir üste tura adini yazdirdi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bizim için sezon basindan beri genis kadro ile birlikte antrenman yapmak ve maç oynamak kadro yapmak zorlasiyor. Bir kulvara daha ihtiyacimiz oldugunu söylüyorduk. Takimin geçen sene geçirdigi çok kötü sonun ardindan 13. bitirdigi için bu turdan basladik. Bizim için maç oynama sansi oldu. Maçin basindan oyuncularimizin istekli, rakibe uyguladiklari baski ve performanslarinin yüzde yüz vermelerini istedik. Herkes yüzde yüzünü verdi. Seyircimiz her zaman gibi muhtesemdi. Çok gollü bir galibiyet oldu. Rakibimiz maçin basinda iyi basladi.

Golden sonra onlarin oyun düzenleri bozuldu. Çok temiz bir maç oldu. Teknik adamlarini ve oyuncularini kutlamak istiyoruz. Oyuncularimi tebrik ederim. Skor olarak seyircilerimizi mutlu ettiler" diye konustu.



"Bunu pazar gününe de tasiyacagiz"

Istikrardan yana olduklarini belirten Buruk, "Tek kulvardan gidiyorduk. Türkiye Kupasi basladi.

Hem yarisiyoruz hem de yeni oyunculari içeriye katmaya çalisiyoruz. Çok geç kadromuz tamamlandi. Yeni bir takimiz. Geçen seneden çok az oyuncu kaldi. Hocanin denemeleri oluyor. Kaliteli oyuncu sayimiz çok fazla. Türk kurali var. Herkes bir arada oynayamiyor. Burada degisiklik oluyor. 3 maçi arka arkaya kazandik. Tek bir maglubiyetle hepimizin kafasindaki soru isaretlerini ortaya çikardi. Herkesin bir 11’i var. Galatasaray bu senenin en iddiali takimlarindan biri. Iddiali takimi karistirmak için birçok degisik seyler yapildigini kaybettigimizde bunlarin ortaya çiktigini görüyoruz. Bekledigimiz seyler aslinda. Sezon basinda da bunu bekliyorduk. Son haftadaki kötü oyunumuz, bize yakismayan hem oyun hem mücadele hem istek bizim için kabul edilebilecek bir sey degil. Oyuncularima da bunu bildirdim. Onlar da bugün gördügünüz gibi olumlu tepki verdi. Bunu pazar gününe de tasiyacagiz. Pazar da ayni tepkiyi verecegiz. Arayislarimiz tabii olacak, kadromuzda içerisinde. Çok genis bir kadromuz var. Güzel bir zorluk. Ligin devaminda bunu avantaj olarak kullanmaya çalisacagiz" seklinde konustu.



"4-4-4 düsünebilecegimiz bir sistem"

Kastamonuspor karsisinda 4-4-2 formatinda oynamasinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, “Benim daha önce de kullandigim bir sistem. Bunu dogru oynadiginizda, istahli oynadigini, dogru oyuncularla oynadiginizda basarili olan bir sistem. Giresun maçinda 45 dakikalik bir süreçte denemistik. Geçen hafta son bölümde denemistik. Bundan önceki maçlarda sonucu alamadik. Bugün sonucu aldik. Düsünebilecegimiz bir sistem. Önemli olan takim halinde baski yapmak. Takim halinde önde baskiyi dogru yapmak. Kullanabilecegimiz sistemlerden biri olarak elimizde duruyor" dedi.

Teknik heyete katilan Moritz Volz için ise Buruk, "Moritz ile yaklasik 3-4 hafta önce milli maça arasinda görüstük. Kulübümüz onunla olan görüsmesi devam ediyordu. A takim açindan bakmamak gerekiyor. Birçok genç oyuncumuz var. Genel olarak bakmamiz gerekiyor. Bizle beraber yer alacak, kulübün diger departmanlarina da destek olacak. Sadece saha içindeki yardimci ekibimizden biri olmayacak. Kulübün diger departmanlarinda da bize destek olacak. 29 futbolcu, 4 kaleci ile antrenmana çikiyorum. 6 tane altyapidan oyuncu var. Onlari bizle beraber antrenman görmesi, ayni çalismayi yapmasi çok önemli. Bugün de sahada yer aldilar. Bu benim için önemli. Ben oradan geldim. Genç oyuncularimizin bizle beraber olmasini istiyoruz. Galatasaray’in gelecegi için hazirlamaya çalisiyoruz. Moritz egitim anlaminda iyi bir isim" diyerek sözlerini tamamladi.

Basin toplantisinin ardindan bugün dogum günü olan Okan Buruk için basin mensuplari pasta hediye etti.

Kaynak: İHA