Bursaspor'un Borcu 1 Milyar 58 Milyon TL Borcu Oldugu Açiklandi

Bursaspor Baskani Ömer Furkan Banaz, Divan Kurulu’nda kulübün borcunun 1 milyar 58 milyon TL borcu oldugunu açikladi.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantisi, Bursa Büyüksehir Belediye Stadyumu’nda gerçeklesti. Divan Baskani Galip Sakder, “Geldigimiz günden beri Bursaspor kaos ve sikinti yasiyor. Artik insanlar yipranmaya ve üzülmeye basliyor. Amaç ve gayemiz Bursaspor’u hak ettigi yere getirmek. Düzlüge çikmamiz için her türlü fikre haziriz. Geçtigimiz günlerde Özlüce Tesisleri’nde Ismail Ertekin’le görüstüm ve maaslarimizi tikir tikir aliyoruz dedi.

Sorun yok o halde. Adaylar varmis ve biz onlari istemiyormusuz gibi hissettirilmeye çalisiliyor. Böyle bir durum söz konusu degil. Artik yanilmak gibi bir lüksümüz yok. 30 Ekim’de saat 14.00 ile 16.00 arasinda baskan adaylarimizi bekliyoruz. 16.00 ile 16.30’da da bagimsiz denetim kurulu adaylarimizi bekliyoruz” dedi.



“Benzin arazisinin üsten 300 tane icra dosyasi var”

Daha sonra kürsüye Bursaspor Baskani Ömer Furkan Banaz çikti. Yesil-beyazli kulüpte yapilanlari tüm detayi ile açiklamak istedigini belirten Banaz, “Kulübümüze reklam ve bagislarla birlikte 70 milyon TL’yi askin katkimiz oldu. Bu rakamin tamami hibedir. Uzun ve mesakkatli bir yoldayiz. Yillardir umursanmayan birçok konuyu irdelemeye ve sonuçlandirmaya yönelik elimizden geleni yaptik. Bursaspor’un geleceginin Vakifköy’de oldugunu biliyoruz. Buradan çikacak futbolcular hayati önem tasiyor. Geçmiste yapilan hatali sözlesmelerden dolayi vedalastigimiz oyuncular oldu. Biz bunlari yapmadik ve bu hatalarin tekrarlanmamasi için gayret gösterdik. Borca gelecek olursak. Borçlarimiz katlanarak devam ediyor. Benzin arazimizin üstünde 300 tane icra dosyasi var. Buradan gelir elde edersek banka borcumuzu ödeyip 40 milyon TL’lik faiz yükünden kurtulmak istiyoruz. Sigorta borçlarimizin kapatilmasi için de büyük ugras veriyoruz. Bu süre zarfinda personel sayimizi azalttik, hiçbiri ile de kötü ayrilmadik. Geçmisten gelen dava dosyalarimizin çogu eski çalisanlarimiz olusturmakta. Onlarin da haklarini ödemeye çalistik ve nihayete erdirdik” ifadelerini kullandi.

“Sampiyonluk döneminde 70 milyon Euro transfer geliri elde edilmis"

Baskan Ömer Furkan Banaz söyle devam etti: “Sportif anlamda da iyi dönem geçirdigimizi söyleyemem. Sportif yapilanmamiz altyapida oldugu gibi A takimda da sürecek. Böylelikle oyuncularimdan maksimum fayda almayi hedefliyoruz. Bu futbolcular Bursaspor’un gelecekleri. Kulübümüze kazandiracaklari bonservis bedeli ile de borçlarimiza önemli bir katki yapacaklardir. Sampiyonluk döneminde sattigimiz oyunculardan 70 milyon Euro gelir elde edilmis. Türk parasina çevrildiginde borcumuz kapaniyor. Biz düzgün bir durus gösteriyoruz. Birçok kurum bizim dönemimizde borçlarini sildi. Birçok tedarikçiyle de görüstük ve o isleri de hallettik. Hepsine tesekkür ederim. Tesisimiz bu kulübün yuvasi. Buraya iyi bakilmamis. Zeminler hele ayri bir konu. O konuda da çalismalarimiz sürüyor.”

Transfer tahtasina 206 milyon TL’lik engel

Bursaspor’un borcu hakkinda da açiklamalarda bulunan Banaz, “Yaklasan seçimin camiamiza hayirli olmasini diliyorum. Bu zorluklardan el birligi ile çikacagiz. Bursastore’dan bizim dönemimizde 12 bin 543 forma satildi. 6 milyon 292 bin TL kazanç elde ettik. Geçmis dönem alacaklarindan feragat eden yöneticilerden 21 milyon 503 bin TL katki sagladik. Twitter sohbet odasinda gerçeklesen ‘Baska Bursaspor Yok’ bagis kampanyasindan ise 934 bin TL gelir elde edildi. Armana Saril kampanyamiz da devam ediyor. Kulübümüzün toplam borcu 1 milyar 58 milyon TL borcu var. Kulüp lisans eksikliklerine iliskin kesin olarak engel olan dosyalarin bize yansimasi toplamda 1 milyon Euro’yu askin. Filiz lisansla alakali da 3 milyon Euro’nun üzerinde bize engel durum var. Bursaspor altyapisina 10 yasindaki bir çocugu dahi lisanslayamiyor. FIFA’da olan dosyalarimiz yüzünden bu çocuklara lisans çikartamiyorsunuz. Tahtaya engel olan toplam bedel 139 milyon 339 bin 993 TL’dir. Güncel faizlerle bu rakam 206 milyon TL’yi buluyor” seklinde konustu.



“Bizim bu kulübü kayyuma birakma gibi bir niyetimiz yok”

Baskan Banaz son olarak su ifadeleri kullandi: “Kulübe 100 milyon getiriyorlarmis, Belediye baskani dirsek gösteriyormus. Biz bu koltuktan kalmak istiyormusuz. Futbolculara biz aciz kaldik siz de destek atin diyormusuz. Çalisanlara da emir veriyormusum. Inanilir gibi degil. Manzara ortada. Biz birlikte hareket edersek bir seyler yapacagiz. Silkelenelim artik. Mevcut tabloyu görelim artik. Ne zaman kurtulacagiz artik bu hasta dilden. Bu bölünmüslükle varacagimiz hiçbir sey yok. Karacabey’i satin alacakmisiz, kulübü kapatacakmisiz. Böyle bir sey yok. Biz FK’ci falan degiliz. Kim bu gündemi yapiyorsa onun yakasindan tutun. Bizim bu kulübü kayyuma birakma gibi bir niyetimiz yok. Artik arkamizda olun. Bizim kimseden sakladigimiz bir sey yok. Ama artik istirham ediyorum, birliktelige ihtiyacimiz var. Bu sikintili dönemi böyle asariz. Biz aday degiliz. Mevcutta da sunu ifade etmek istiyorum Verilen paralari küçümseme, sponsorlari rencide etmekten de vazgeçelim. Çorbada tuzum olsun diye katki saglayanlar da elestiriliyor. Artik kendimize gelmemiz ve bu kulübe sadece destek olmamiz gerekiyor. Saygilarimla.”

Kaynak: İHA