Bölge Müdürü Yavuz; Karagöbek Ve Kösk Barajlarinda Incelemelerde Bulundu

DSI Erzurum 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz Bölge Müdür Yardimcisi, Ilgili Sube Müdürü ve Teknik personeller ile birlikte Merkez Karagöbek ve Kösk Barajlarinda bir dizi incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Yavuz ilk önce Merkez Karagöbek Barajina giderek Baraji santiye sahasina giderek yürütülmekte olan çalismalari yerinde inceleyip yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi.

Daha sonra yapim çalismalari hizla devam eden Merkez Kösk Barajina geçen Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz Kösk Barajindaki çalismalari inceleyip gelinen seviye hakkinda bilgi aldi.

Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz incelemelerinin ardindan yaptigi yazili açiklamada, “Çalisma arkadaslarimiz ile birlikte yapim çalismalari devam eden Merkez Karagöbek ve Kösk baraj santiyelerine giderek yürütülmekte olan çalismalari yerinde inceledik.

Her iki barajlarimizda da sona geldik 2 bin 160 dekar tarim arazisini sulamak için projelendirilmis ön yüzü membran kapli kaya dolgu olarak insa ettigimiz Karagöbek Baraji ile temelden 41 metre yüksekliginde olup 583 bin m3 su depolayip bin 770 dekar tarim arazisini sulayacak olan Merkez Kösk Barajlarini bu yilsonu iti bari ile tamamlamis olacagiz. Amacimiz bir an önce bu çalismalarin faydaya dönüsmesidir” dedi.

Kaynak: İHA