Valerien Ismael Açiklamasi 'Her An Maçi Kazanabilecegimiz Görüntüyü Sagladik'

Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, Fenerbahçe derbisinde gösterdikleri performansla her an maçi kazanabilecekleri görüntüyü gösterdiklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda Besiktas, evinde derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, zor bir maç oldugunu ifade ederek, “Atmosfer yine çok iyiydi. Taraftarimiza tesekkür ediyorum. Onlara 3 puani veremedigimden dolayi üzgünüz. Ikinci yari daha iyi oynadik. Oyunun son bölümünde firsatlar bulduk. Geçen oynadigimiz maça kiyasla bu iyi bir gelisme. Oyunun son bölümüne kadar daha güçlü kaldik. Iyi yoldayiz. Tüm oyuncularimizi kadromuzda bulundurabildik. Bu bizi daha iyi hale getiriyor. Kulübe katkisi da iyiydi. Her an maçi kazanabilecegimiz görüntüyü sagladik. Önümüzdeki hafta tüm sakatlar döndükten sonra daha iyi olacagiz” dedi.



“Weghorst’a böyle devam et dedim”

Wout Weghorst ile maç sonunda aralarinda geçen diyaloga da deginen Ismael, “Gol atamadigi için üzgündü. Son süreçte yakaladigi iki firsat vardi. Biri disari gitti, biri direkten döndü. Bu sekilde devam et dedim ona. Bazen futbol böyle olur bu skoru kabul etmeniz gerekir. Dinlenecegiz ve önümüzdeki maça hazirlanacagiz” seklinde konustu.



“Önümüzdeki haftada savunmadan böyle performans bekliyorum”

Fenerbahçe karsisinda gösterdikleri defansif performansla ilgili konusan Fransiz teknik adam, “Bugün gol yemedigimiz için mutluyuz. Istatistiksel anlamda güçlüyüz. Rakibe fazla sut firsati vermedik. Geçen hafta verdigimiz firsatlarda gol yemistik. Bu hafta golü yememek mutlu etti önümüzdeki hafta savunmadan ayni performansi bekliyorum ama sonucunda gol atip maçi kazanmak sart” diye konustu.



“Pozisyonu gol sandim ve tepki verdim”

Direkten dönen gol pozisyonu sirasinda verdigi tepkiyle ilgili açiklama yapan Ismael, “O an hissettiklerim stattaki herkes gibiydi. Ben de gol sandim. Vurus ani çok iyiydi. Her sey gol olmasi için müsaitti ama top bir türlü çeri girmedi. O an sansa ihtiyacimiz vardi. Kazanmayi istiyorduk, kazansaydik yukariya tasiyabilecek bir galibiyet olacakti” ifadelerini kullandi.

“Jorge Jesus’a herhangi bir uyarim olmadi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un kendi yedek kulübelerine yaklasmasiyla ilgili soruya cevap veren genç teknik adam, “Kendisini direkt uyarmadim, sadece dördüncü hakemle diyaloglarim oldu. Bir tek sadece bir anda kendi alanin disina çikti, bizim kulübeye yaklasti. O anda diyalog oldu ama onun disinda olmadi” dedi.



“Fenerbahçe 70 dakika oyunu domine etmedi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un, ‘Oyunu ilk 70 dakika domine ettik’ sözleriyle ilgili Ismael,, “Oyun planimiz aslinda savunma arkasindaki verdikleri bosluktan faydalanmakti. Bundan faydalanmak istedik. Bu sekilde daha önce net firsatlar vermislerdi. Devre arasinda ofsayt konusu konustuk, dikkat etmemiz gerekiyor diye. Fenerbahçe ilk 70 dakika oyunu domine ettigi kisma katilamayacagim. Bazi anlarda tehlikeli oldular. Ilk yari özelinde kolay toplar kaybettik. Ikinci yari daha az top kaybettigimiz anlar yasadik. Kulübe katkisi alinca oyunumuz gelisti ama finalde golü atamadik” seklinde konustu.



“Gelecegim konusunda endisem yok”

Gelecegi konusunda endiselenmedigini ifade eden Valerien Ismael, “Siz de endiselenmeyin. Iyi bir ekibim var ve iyi seyler yapmak istiyoruz. Biz çalisiyoruz. Yüzde yüzümüzü veriyoruz ve basari getirmek istiyoruz. Yorumlari okuyup dinlemiyorum. Ben isime odakliyim” dedi.



“Herkes bizimle oldugunda daha farkli katkilar alabiliriz”

"Oyuncu degisikliklerinde geç kalindi mi?" sorusuna ise deneyimli teknik adam, “Tüm futbolcularimiz ayni zindelik seviyesinde degil. Ghezzal 20 dakikadan daha fazla oynayamazdi. Her futbolcumuzdan her sekilde fayda almayi isteriz ama zarar vermemek kaydiyla. Hepsi bizimle beraber oldugunda daha farkli katkilar alabiliriz” diye cevap verdi.

Kaynak: İHA