Ödünç Ayakkabilarla Galatasaray'i Devirdiler

Galatasaray Kadin Futbol Takimi ile Nijerya U17 Kadin Futbol Milli Takimi arasinda Kocaeli’de oynanan hazirlik maçi Nijerya ekibinin 4-1’lik üstünlügüyle tamamlandi. Müsabakanin ardindan çok iyi bir sinav verdiklerinin altini çizen Nijerya ekibinin teknik direktörü Olowookere Bankole, "Biz ayakkabilarimizi beyazlardan ödünç aliyoruz, Afrika’daki erkeklerden ödünç aliyoruz. Daha biz gelismekte olan bir ülkeyiz" dedi.

Bir süredir çalismalarini Kocaeli Edis Spor Kompleksi’nde sürdüren Nijerya U17 Kadin Futbol Milli Takimi ile Galatasaray Kadin Futbol Takimi arasinda hazirlik maçi oynandi. Her iki takimin da form durumlarini test ettigi dostluk maçinin kazanani 4-1’lik skorla Nijerya ekibi oldu. Dünya Kupasi’na hazirlanan Nijerya ekibi, 4 Kasim’da da Samandira’da Fenerbahçe ile hazirlik maçi oynayacak.

"Bizim için çok iyi bir maç oldu"

Nijerya ekibinin teknik direktörü Olowookere Bankole, müsabakanin ardindan açiklamalarda bulundu. Bankole, "Türkiye’ye geldik ve Dünya Kupasi öncesi iyi bir hazirlik dönemi geçirdik. Bizim için çok iyi bir maç oldu. Seviyemizi görmüs olduk ve bu bizim açimizdan mutluluk verici" dedi.



"Yeni baslayan bir ülkeyiz, iyi seviyeye gelecegimize inaniyoruz"

Nijerya’da kadin futbolunun durumuyla ilgili bilgi veren Bankole, "Kadin futbolunda Norveç, Isveç, Danimarka, ABD gibi ülkeler var ama biz yeni baslayan bir ülkeyiz. Kizlarimizi daha fazla motive edip erkekler gibi daha iyi bir seviyeye çekmek için çalisiyoruz. Yavas yavas basariyoruz, iyi bir seviyeye gelecegine inaniyoruz" diye konustu.



"Ayakkabilarimizi ödünç aliyoruz"

Kisitli imkanlara sahip olduklarini ve ekonomik olarak destege ihtiyaçlari oldugunu da belirten Bankole, "Afrika ülkeleri arasinda Fas ve Güney Afrika da iyi gidiyor. Fakat biz ayakkabilarimizi beyazlardan ödünç aliyoruz, Afrika’daki erkeklerden ödünç aliyoruz. Daha biz gelismekte olan bir ülkeyiz. Ekonomi olarak da yeterli degiliz. Iyi bir gelisim programiyla U17, U20 ve A takim kategorilerinde basarili olmak istiyoruz. Su an öyle bir bütçeye sahip degiliz. Bunlari programlayip ekonomik olarak da desteklemek lazim" seklinde konustu.



"Dünyada neredeyse gitmedigim yer kalmadi, böyle güzel bir tesis görmedim"

Son olarak Kocaeli’deki çalisma sürecini de degerlendiren Olowookere Bankole, "20 yildir antrenörlük yapiyorum. Dünyada neredeyse gitmedigim yer kalmadi. Böyle bir tesis, böyle bir sehir görmedim. Çok güzeldi ve harika bir çalisma süreci çekirdik. Umarim böyle bir tesis bizim ülkemize de yapilir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA