Manisa FK- Adanaspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 7. haftasinda Manisa Futbol Kulübü, evinde konuk ettigi Adanaspor’u 3-2 maglup etti. Maçin ardindan her iki takimin teknik sorumlulari basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Levent Eris, “Oyunun galibiyetle noktalanmasi bizim adimiza sevindirici. Bu galibiyeti gerçeklestirirken sahada yasadigimiz çok faktör vardi. Ilk yarida istedigimiz gibi baslayamadik. Ilk yarida kendi hatamizdan rakibin öne geçmesini sagladik. Bardagin dolu tarafindan baktigimizda maglup duruma düstügümüzde maçi birakmayan, kazanan ama kaybetmeyen bir takima dönüsmemiz bardagin dolu tarafi. Oyun olarak 30 ve 45. dakikalar arasi istedigimiz formata dönünce bunun için 15 gündür bunun için iyi çalismalar yaptik. Pozisyonlar bulacagimizi iddia etmistik. Bunu dogru yapinca ortaya çok güzel pozisyonlar çikti ve öne geçtik. Ikinci devrede oyunu koruma, 3-1 öne geçis, birçok seyleri içinde barindiran bir müsabaka yasadik. Bunu kazanirken yeniden söylüyorum. Maçin içinde bu kadar sicakta oynayan çocuklarimizin durumu oldukça aci verici. Bizler nefes almakta zorlanirken bu çocuklardan kosmalarini bekliyoruz. Ekim geldi hava sicakliklari biranda 20 derece üstü mü? Bu mudur hava durumu? Planlama yaparken yetkili herkese sesleniyorum. Lütfen rica ediyorum ellerini vicdanlarina koysunlar bu kadar sicakta bu oyunu oynatmak gerçekten bir cinayet kadar aci verici. Biraz daha duyarli olmaya, saatlerle ilgili daha iyi arastirmaya davet ediyorum. Insan sagligi her seyden daha degerli. Biliyorsunuz bu sicaklarda ölümler yasandi. Manisa’mizda da bir oyuncumuz sicaktan dolayi kalp krizi geçirdi ve talihsizlik yasadi. Biraz daha dikkatli olunmali bu planlama yapilirken" diye konustu.



"Genç bir takim kurduk"

Kurduklari genç takimin elde ettigi puan basarisinin kendilerini mutlu ettigini anlatan Eris, “Bugün ne söylersek söyleyelim çocuklarimizin sadece iyi niyetlerini konusmaktan öteye geçemiyoruz. Genç bir takim kurmaya çalisiyoruz. Bugün 18-22 yas arasinda 11 futbolcumuz vardi sahada. BAL’dan aldigimiz, altyapidan aldigimiz, çevre illerden, ilçelerden aldigimiz 11 oyuncumuzun sahada olmasi bizim için çok sevindirici bir durumdu. Ekonomi yerlerde. Ekonomiye uygun transferler yapmak gerekiyordu öyle de yaptik. Oyuncu kalitesinin daha yüksek, oyun kalitesinin daha yüksek olmasini isteriz ama bunun için bu çocuklarin daha iyi çalisarak, zamani daha iyi kullanarak, biz de bu konuda fiziki sartlari mükemmel olan bir kulüple çalisiyoruz. Bu konuda çocuklarimiza büyük egitim vererek gelismeleri için gecemizi gündüzümüze katiyoruz. Bu konuda çok basarili gittikleri için çocuklarimizi tebrik ediyorum. Bu puan sayisi, müsabaka sayisina yakalanan puan basarisi oldukça iyi. Biz kendi adimiza daha yolun çok basindayiz. Bu çocuklar daha da gelisecek, daha çalisacaklar ve ilerleyen zamanlarda kulübümüze daha da büyük destek vereceklerdir diye düsünüyorum. Hepsini tebrik ediyorum" seklinde konustu.



Adanaspor cephesi

Açiklamalarina hava sicakligindan bahsederek baslayan Adanaspor Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Manisa’da 30 derecenin üzerinde bir sicaklik var ve saat 13.30’da bir maç oynaniyor. Manisa, Bodrum, Adana fark etmez. Federasyona buradan seslenmek istiyorum. Bu kadar sicak yerlerde bu saatte maç sporcu sagligi açisindan oldukça zararli. Lütfen bunu gözden geçirelim. Maç planlamadaki arkadaslarimizin, herhangi bir sicak bir iklimde, Manisa, Bodrum, Adana, Denizli gibi yerlerde bir buçuk saat degil sadece bir saat hali saha maçi yapsinlar ve maçlarinin ardindan aldiklari bu karari gözden geçirsinler. Bunu sadece kendi takiminin adina degil her iki takimin oyunculari ve ülkedeki futbolun kalitesi adina söylüyorum" diye konustu.



"Kazanmak için gelmistik"

Oyun hakkinda degerlendirmelerde bulunan Karaveli sunlari söyledi:

"Planimiz oyuna baskiyla baslamakti. Ilk 25 dakika son derece iyi gitti. Rakibimize hatalar getirdi ve bu hatalar sonucunda golü de bulduk. Ondan sonra alan savunmasina geçtik. Alan savunmasindayken rakibimize çok büyük bosluklar buldu. Rakibimiz kalemizde pozisyonlar buldu. Biri penaltidan 2 gol yedik. Sebebi biziz rakibe bosluk verdik. Ikinci yarida oyunu dengeledigimizi sandigimiz bir anda duran bir toptan 3. golü yedik ve demorolize olduk. Kolay hatalar oldu, telas oldu bunlar bizim istedigimiz durumlar degildi. Rakip 10 kisi kaldi ve oyunun kontrolü bize geçti. Formasyonda degisiklige geçtik, iki santraforla devam ettik. Hem oyun hem oyuncu degisikligi yaptik. Kalan bölümde bulmamiz gereken kadar pozisyon bulamadik, bulduklarimizi da degerlendiremedik sadece penaltidan bir gol bulabildik. Baska pozisyonlarimizda vardi. Ama olmadi. Biz buradan 3-3 ile ayrilsaydik ben ve takimim buradan mutlu ayrilmayacaktik. Buradan galip ayrilmayi istiyorduk. Kazanmayi istiyorduk, kazanmayi önceliyorduk. Kazanmayi hal edecek kadar oynamadik ama kaybedecek kadar da kötü oynamadik ben böyle düsünüyorum."

Kaynak: İHA