Jorge Jesus Açiklamasi 'Iki Takim Da Sampiyonluga Oynayacagini Gösterdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Besiktas ile oynanan derbi mücadelesi sonrasinda iki takimin da sampiyonluga oynadigini ifade etti. Jesus ayrica Fenerbahçe’de sonradan giren oyuncularin performansi yukariya çekemedigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda derbi mücadelesinde Besiktas ile 0-0 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu aksamki sonucun kendilerini mutlu etmedigini söyleyerek, “Düsünüyorum ki Besiktas’i da memnun etmedi. Iki takim da kazanmak için oynadi. Ilk 70 dakikada daha iyi olan bizdik. Daha fazla sut çeken, pozisyona giren bizdik. Son 15, 20 dakikada Besiktas daha iyiydi. Yaptiklari degisiklikler oyun anlaminda yukariya çekti onlari. Bizim iki tane girdigimiz pozisyon vardi son 15 dakikada. Büyük ve güzel bir maçti. Maçin hizi, teknik ve taktik anlamda güzeldi. Dünyadaki büyük derbilere baktigimizda bugünkü maçin kalitesi yüksekti. Taraftarlar güzel bir atmosfer yaptilar. Oyuncularda rakiplerine, kulüplerine saygi göstererek oynadilar. Hem Besiktas hem Fenerbahçe futbolcularini tebrik ediyorum” dedi.



“Diger maçlara göre dengeli bir rakiple oynadik”

Her maçin ayni olmadigini söyleyen Jesus, “Bugün çok iyi organize olan takima karsi oynadik. Kaliteli oyunculari olan ve Fenerbahçe’ye benzer kalitede bir takima karsi oynadik. Diger oynadigimiz maçlara kiyasla daha dengeliydi. Milli takima 13, 14 oyuncu veren takimlar bu tarz sikintilar yasiyor. Ama bundan Valencia’yi hariç tutuyorum, kendisi yüksek bir seviyede oynadi” ifadelerini kullandi.

“Her takima karsi defansif anlamda kuvvetliyiz”

Besiktasli futbolcularin bir çok kez ofsayta düsme durumunun özel olarak çalisilmadigini söyleyen Jesus, “Defansif olarak uygulamak istedigimiz fikirleri rakibimiz kim olursa olsun degismiyor. Oyuncularimizin bizim istedigimiz seyleri uygulamasi için ugrasiyoruz. Besiktas’a karsi yaptigimiz bir durum degildi. Fenerbahçe defansif anlamda kuvvetli ve bize gol atilmasi kolay degil bu oyuncu kalitesinden kaynaklaniyor. Bugün son 15 dakikada yakaladiklari pozisyon disinda baska bir pozisyon yoktu. Bu da ne kadar kaliteli oldugunu gösteriyor defansif oyunumuzun” seklinde konustu.



“Sonradan giren oyuncular performansi yukariya çekemedi”

Oyuncu degisikliklerine deginen tecrübeli teknik adam, “Bugünkü oyuncu degisiklikleri daha önceki maçlara kiyasla bekledigimiz katkiyi veremedi. Her maçta 5 oyuncu degistiriyorum ama bugün sonradan giren oyuncular, 11’de oynayan oyuncularla ayni seviyeyi gösteremedi. Rossi’yi saymiyorum, son 5 dakikada girdi. Oyuna giren ilk 3 oyuncu sonrasinda takim taktiksel kalitesini kaybetmeye basladi.

Besiktas’ta girenler olumlu anlamda katki sagladilar. Ilk 70 dakika boyunca biz rakibe topu vermemistik. Bizde sonradan oyuna giren oyuncular performansi yukariya çekemedi” diye konustu.



“Iki takimda sampiyonluga oynayacagini gösterdi”

Fenerbahçe’nin maç öncesinde favori olarak gösterilmesiyle ilgili soruya cevap veren Portekizli teknik adam, “Fenerbahçe’nin neden bu maçin favorisi oldugunu anlamiyorum. Besiktas’inda çok iyi ve kaliteli oyuncusu var, sampiyonluk için yarisiyorlar. Dengeli maç ve dengeli bir lig. Bu sene sampiyonluga oynayan 5 tane takim var. Geçen sene Trabzonspor çok önde götürmüstü. Bu sene takimlar çok yatirim yapti. Bu sebepten dolayi Fenerbahçe’yi favori olarak görmedim. Favori sahada gösterilir. Iki takimda iyi oynadi ve sampiyonluga oynayacagini gösterdi” dedi.



“Maçin yogunlugunda bu faul sayilari normal”

Manchester City, Manchester United maçinda 12 faul, Besiktas, Fenerbahçe mücadelesinde 36 faul olmasiyla ilgili soruya cevap veren Jorge Jesus, “City ve United’in oyunculari teknik anlamda çok kaliteli. Çogu zaman faul yapmalarina gerek bile kalmiyor. Bu yüzden o takimlarda oynuyorlar. Bugün iki takima baktigimiz zaman ilk yarida 5 faulümüz vardi. Iki takimin da toplam 15 faul yaptigini düsünürsek normal. Maçin yogunluguna baktigimizda bu normal. Ilk yarida City 4-0 öndeydi, rakibin faul yapacak vakti olmadi fark bu yüzden kaynaklaniyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA