Çalimbay'dan Istifa Sorusuna Yanit Açiklamasi 'Gidebildigimiz Yere Kadar Takimi Götürecegiz'

A. Hatayspor’a sahasinda 2-1 yenilen DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan konustu. Maç sonu taraftarin istifa çagrisina yanit veren Çalimbay, “Biz ne olursa olsun gidebildigimiz yere kadar takimi götürecegiz. Öyle tezahüratlar iyi ve dogru degil” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda A. Hatayspor’u konuk eden ve sahadan 2-1 yenilgiyle ayrilarak bu sezonki dördüncü yenilgisini alan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Mücadele olmadi. Maç tek kale oldu. Biz maça her zamanki gibi basladik. Biz yine erken gol yedik. Az önce istatistiklere baktim, hepsinde üstündük. Oyunculari kötü de oynamadi. Maalesef son paslar olmadi. Kalecileri de çok iyiydi. Yaklasik 20 tane sutumuz var ama olmadi. Son vuruslari degerlendiremedik. Hatay takimi ikinci yari oynamadi. Tek üzüldügüm bizim ikinci yedigimiz gol. Bizim oyuncularimizin biraz uyanik olmasi gerekiyor. Maçta Aaron Appindangoye’nin ayakkabisini baglamasi çok yanlisti. O anda ikinci golü yedik. Bugün sanssizliklar yasadik. Ben buraya geldigimden beri yaptigim isler belli. Bundan sonra daha farkli seyler yapabiliriz. Bizim 2 gün sonra Balkani maçimiz var. Onu mutlaka kazanmamiz gerekiyor” dedi.



“Sadece ayrilabilirim dedim”

Bir gazetecinin, “Hafta içi yaptiginiz sezon sonunda ayrilacagim seklindeki açiklamaniz oyunculari etkiledi mi?” seklinde sorusuna Çalimbay, “Ben açiklama yaptigimda insanlar maalesef tek o kismi aliyorlar. Ama içerigi kimse okumuyor. Ben sadece ayrilabilirim dedim o kadar. Oyuncularin bu umurunda degildir. Oyunculari etkileyecek hiçbir sey yok. Maçta hepsine pozisyon geldi, gelmedi degil. Suanda herkes kendi isine bakiyor. Normalde bu maç 7-2 bitecek maçti ama olmadi” yanitini verdi.

“Herkesin beraber olmasi gerekiyor”

Bir basin mensubunun “Maç sonu taraftar yönetimi ve sizi istifaya davet etti. Neler söylersiniz?” sorusuna ise Çalimbay, su yaniti verdi:

“Biz ne olursa olsun gidebildigimiz yere kadar takimi götürecegiz. Öyle tezahüratlar iyi ve dogru degil. Her takim her sene iyi gitmeyebilir. Herkesin beraber olmasi gerekiyor. Bu takimi en iyi yere getirecegiz.”

Kaynak: İHA