Artvin'de 6.'Si Düzenlenen Uluslararasi Off-Road Yarislari Büyük Heyecana Sahne Oldu

Artvin’de bin 200 rakimli Kafkasör Yaylasi’nda organize edilen 6. Uluslararasi Off-road Yarislari nefes kesti.

Artvin Off-road Kulübü tarafindan düzenlenen yarislara, Azerbaycan, Gürcistan, Iran ve Irak’in yani sira, Kars, Erzurum, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Igdir, Artvin ve ilçelerinden 70 ekipler katildi.

Araçlarin motor gücüne göre S1, S2, S3 , S4 ve S5 kategorilerinde yarisan ekipler, zorlu parkurda dereceye girmek için kiyasiya mücadele etti. Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlastirilan bin 800 metre uzunlugundaki 32 engelden olusan parkurda zaman zaman güç anlar yasarken, parkuru bitiremeyen araçlar is makineleriyle pistten çikarildi.

Takla atan araç yürekleri agza getirdi

Çok sayida kisinin de ilgiyle izledigi organizasyonda, kazalar da meydana geldi. S2 klasmaninda yarisan 145 kapi numarali araç sürücüsü Ömer Keskin ve yardimci pilot Ekrem Turhan, start aldiktan kisa süre sonra çamur etabinda araçlari kontrolden çikarak devrildi. Bütün güvenlik önemleri alinan araçtan sürücü ve yardimcisi yara almadan kurtulurken is makinesi yardimiyla araç çukurdan çikartildi.

Öte yandan S4 klasmaninda yarisan Gürcü pilot ve yardimcisi derin çukura geldigi sirada araç iki teker üzerine kalkarak çukura geri düstü. Yüreklerin agza geldigi kazada sans eseri kimseye bir sey olmadi.

Baba ve oglunun yarislari büyük ilgi gördü

Yarislarda S1 klasmanindan katilan ve bir hafta önce ehliyetini alan Mert Yildirim (18), babasiyla birlikte yaristi. Kapilari tek tek geçen Yildirim, aracinin ariza yapmasiyla yarisi yarida birakmak zorunda kaldi. Ilk kez böyle bir organizasyonda yaristigini ifade eden Yildirim, “zaten çok beklentim yoktu. Yarisin belli bir süresine kadar gayet iyi gidiyordu su çukurunun içinde ufak bir kaza yaptim. Yine de çok keyifliydi asiri keyif aldim. Bu ilk yarisimdi son olmayacak. Bundan 20 gün sonra bir yarisim daha var ona hazirlanacagiz” dedi.

Artvin Off-road Kulüp baskani Tolga Satir basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “bes ülkenin katildigi yarislar bölgemizde oldukça ilgi görüyor. S1, S2, S3, S4 ve S5 klasmanimiz olmak üzere bes kategoriden olusuyor. Parkur Orman ve seyirci etabi olmak üzere iki etaptan olusuyor. Seyircinin ve sürücülerin zevk alacagi bir etap hazirladik. Bol uçmali, bol heyecanli yarislar bizleri bekliyor” ifadelerine yer verdi. Yarislar sonunda kategorilerinde birinci olanlara para ödülünün yani sira madalya verildi.

Kaynak: İHA