Ampute Milli Takimi, Dünya Kupasi'nda Liberya'yi 5-0 Yenerek Son 16'Ya Kaldi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ’Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsaminda destek verdigi Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takimi, ülkemizin ev sahipliginde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupasi’nda A Grubu’ndaki 2. maçinda Liberya’yi 5-0 maglup ederek gruptan çikmayi garantiledi.

Ampute Futbol Milli Takimi, Dünya Kupasi’nda Liberya ile karsilasti. TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri 4 Nolu sahada oynanan maçta millilerin gollerini 6, 25+1 ve 30. dakikalarda Ömer Güleryüz, 36. dakikada Muhammet Yegen ve 45. dakikada Savas Kaya kaydetti.

Ay-Yildizlilar bu sonuçla A Grubu’nda 6 puanla ilk iki sirayi garantileyerek Dünya Kupasi’nda son 16 turuna yükseldi.

Karsilasmayi TFF Baskan Vekili ve Engelli Federasyonlarindan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Baskani Arif Ümit Uztürk ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Muaz Ergezen de izledi.

Sampiyonluk hedefledigi Dünya Kupasi’nda ilk iki karsilasmada gol yemeyen ve +8 averaji bulunan Ampute Futbol Milli Takimi, grubundaki son maçinda 3 Ekim Pazartesi günü Riva’da saat 20.00’de grupta yine 6 puani bulunan Haiti’yle karsi karsiya gelecek. A Grubu’nda diger maçta Fransa ile Liberya karsilasacak. Milliler, Dünya Kupasi’nin açilis maçinda Fransa’yi 3-0 yenmisti. Riva’da bugün A Grubu’nda oynanan diger maçta Haiti, Fransa’ya 6-0 üstünlük sagladi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu is birliginde 24 takimin katilimi ile düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupasi’nda yarin 6 grupta toplam 12 maç yapilacak. Bu müsabakalarin tamami TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde oynanacak.

Kaynak: İHA