Galatasaray Kupada Farkli Turladi

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasi 3. Eleme Turu’nda GMG Kastamonuspor’u 7-0’lik skorla maglup etti ve tur atladi. Sari-kirmizililarda gollerin hepsi farkli futbolculardan geldi.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Eleme Turu’nda Galatasaray evinde GMG Kastamonuspor ile karsi karsiya geldi. Sari-kirmizililar mücadeleden 7-0’lik skorla galip ayrildi ve bir üste tura adini yazdirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk mücadelede Süper Lig’deki maçlardan farkli 11 oynatirken, ayni zamanda da farkli formasyon denedi ve sahaya çift forvetle çikti.

Haris Seferovic ilk golünü kaydetti

Bu karsilasmayla birlikte Galatasaray’da birçok futbolcu ilkleri yasadi. Sari-kirmizililarin Isviçreli forveti Haris Seferovic, resmi maçlardaki ilk golünü Kastamonuspor’a karsi kaydetti.

Mücadelenin 39. dakikasinda sahneye çikan Seferovic, takiminin ikinci golünü kaydetti.

Mücadeleye 11’de baslayan 30 yasindaki futbolcu 90 dakika süre aldi.

Milot Rashica ilk kez 11 oynadi, golünü atti

Galatasaray’in Kosovali futbolcusu Milot Rashica, Kastamonuspor maçiyla ilk kez bir maçta 11’de basladi.

Kosovali futbolcu, maçin 56. dakikasinda attigi golle de sari-kirmizili forma ile ilk gol sevincini yasadi. Rachica 63. dakikada yerini Kerem Aktürkoglu’na birakti.

Mathias Ross ilk maçinda gol sevinci yasadi

Bu sezon basinda transfer edilen Danimarkali savunmaci Mathias Ross da, Kastamonuspor müsabakasiyla sari-kirmizili formayi ilk kez terletti. Daha önce kadroda yer bulamayan Ross, ilk maçinda gol de atti. 21 yasindaki futbolcu, karsilasmanin 65. dakikasinda takiminin 5. golünü kaydetti.

Genç futbolcu 90 dakika sahada kaldi.

Bafetimbi Gomis gol sayisini 5’e çikardi

Galatasaray’in Fransiz futbolcusu Bafetimbi Gomis, Süper Lig’de bu sezon oynadigi 9 karsilasmada rakip fileleri 4 kez havalandirmisti. Deneyimli futbolcu kupada da gollerine devam etti ve bu sezon resmi maçlardaki gol sayisini 5’e çikardi. 37 yasindaki futbolcu maçin 53. dakikasinda takiminin 3. golünü atti. Müsabakaya 11’de baslayan Gomis, 90 dakikada oynadi.

Kerem sonradan oyuna dahil oldu, gol sevinci yasadi

Galatasaray’in milli futbolcusu Kerem Aktürkoglu, Kastamonuspor maçina yedeklerde basladi.

Karsilasmanin 63. dakikasinda Milot Rashica’nin yerine oyuna dahil olan 23 yasindaki futbolcu, rakip fileleri de havalandirdi. Maçin 74. dakikasinda gol atan Aktürkoglu, bu sezon Süper Lig’deki 2 golünün ardindan 3. gol sevincini yasadi.

Hamza Akman ilk kez rakip fileleri havalandirdi

Galatasaray’in genç futbolculari maçin ilerleyen dakikalarinda süre aldi. Altyapidan çikan Hamza Akman, Baran Aksaka ve Metehan Baktaci oyuna sonradan dahil oldu. 18 yasindaki futbolcu Hamza Akman ayrica 81. dakikada attigi golle A Takim ile ilk kez gol sevinci yasadi.

Galatasaray’in maçtaki ilk golünü ise 27. dakikada Kastamonusporlu futbolcu Ramazan Isik kendi kalesine atti.

Kaynak: İHA