Galatasaray'da Kupa Rotasyonu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadiklari Kayserispor maçinin 11’ine göre Kastamonuspor’a karsi rotasyon yapti ve 11’i tamamen degistirdi.

Ziraat Türkiye Kupasi 3. Eleme Turu’nda Galatasaray Nef Stadyumu’nda TFF 2. Lig ekiplerinden GMG Kastamonuspor ile karsilasiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu mücadelede rotasyon yapti ve son olarak Süper Lig’de oynadiklari Kayserispor maçinin 11’ini tamamen degistirdi. Buruk ayrica Kastamonuspor karsisinda tek forvetli sistemden çift forvetli sisteme geçti.

Mathias Ross ilk kez formayi giydi

Sezon basinda Aalborg takiminda transfer edilen Danimarkali futbolcu Mathias Ross, Kastamonuspor maçiyla birlikte ilk kez sari-kirmizili formayi giydi. Teknik Direktör Okan Buruk, 21 yasindaki futbolcuya 11’de görev verdi.

Okan Kocuk bu sezon ilk kez kalede

Geçtigimiz sezon Giresunspor’da kiralik olarak geçiren ve tekrar takima dönen kaleci Okan Kocuk bu sezon Galatasaray’da ilk kez görev aldi. Süper Lig’de oynanan maçlarda Uruguayli kaleci Fernando Muslera 11 baslarken, Teknik Direktör Okan Buruk kupada kaleyi Okan Kocuk’a emanet etti.

Galatasaray’da ayrica bu sezonun yeni transferlerinden Milot Rashica ve Yusuf Demir, ilk kez bir mücadeleye 11’de basladi.

Sari-kirmizililar mücadeleye Okan Kocuk, Leo Dubois, Mathias Ross, Emin Bayram, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Yusuf Demir, Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis 11’i ile basladi.

Yedeklerde ise Jankat Yilmaz, Fredrik Midtsjö, Kerem Aktürkoglu, Yunus Akgün, Emre Tasdemir, Baris Alper Yilmaz, Baran Aksaka, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman ve Metahan Baltaci bekledi.

Galatasaray’da Fernando Muslera, Abdülkerim Bardakci, Sacha Boey, Lucas Torreira, Victor Nelsson, Juan Mata, Dries Mertens, Kazimcan Karatas ve Mauro Icardi maçin kadrosunda bulunmadi.

Galatasarayli taraftarlar, kupa maçinda takimlarini yalniz birakmadi. Sari-kirmizili taraftarlar, mücadele öncesinde tezahüratlariyla takimlarini maça hazirladi. Galatasarayli taraftarlar ayrica, Bartin’in Amasra ilçesinde yasanan maden kazanasini unutmadi ve ’Gönlümüz kapkara, seninleyiz Amasra’ pankartini açti.

Kastamonuspor taraftarlari da deplasman tribününü tamamen doldurdu. Kastamonu’ndan otobüslerle karsilasmaya gelen taraftarlar, bu önemli maçta takimlarina büyük destek oldu.

Kaynak: İHA