Büyüksehir Mahalle Ligi Turnuvasiyla 40 Bin Çocuga Ulasacak

‘Amatör Spor Haftasi Kapanis Töreni’ ve ‘Mahalle Ligi Paneli’ne katilan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, 317 kulübe söz verdigi 15 milyon liralik destegi yerine getirdi. Baskan Yilmaz, turnuvayla 20 ilçede 40 bin çocuga ulasmayi hedeflediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanligi himayelerinde Balikesir Valiligi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortakliginda düzenlenen “Amatör Spor Haftasi Kapanis Töreni” ve “Mahalle Ligi Paneli” gerçeklestirildi.

Geçtigimiz yillarda yalnizca futbol bransinda organize edilen, bu yil ise basketbol ve voleybol branslarinin da eklendigi Mahalle Ligi Turnuvasi’nin düzenlenen panel ile baslatildigi etkinlikte konusan Baskan Yücel Yilmaz, turnuvayla 20 ilçede 40 bin çocuga ulasmayi hedeflediklerini söyledi.

Geçen yil yine sporcular ile bir araya gelen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, 317 kulübe 15 milyon TL nakdi destek verme sözü vermisti. Bugün yapilan Mahalle Ligi Paneli’nde sözünü tutarak sporcularin yüzünü güldürdü. Programda ayrica basari elde etmis sporculara, sporun enlerine ödülleri verildi, amatör spor kulüpleri nakdi yardim töreni düzenlendi.

Mahalle Ligi programi için Balikesir’e gelen Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, Türkiye Basketbol Federasyonu Baskanvekili Ömer Onan, Milli Takimlar Direktörü Haluk Yildirim ve Teknik Direktör Yilmaz Vural, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’i makamda ziyaret etti.

317 kulübe 15 milyon nakdi destek

Öncelikle Amatör Spor Haftasi’nda birçok etkinlikler yapildigi bilgisini vererek gençlere hitap eden Balikesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Baskani Metin Mengüç, “Etkinlikler Mahalle Ligi ile birlestirilip daha güzel etkinlikler olusturuldu. Bu yil için Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz, Balikesir’de bulunan 317 kulübe nakdi olarak 15 milyon lira vermeyi söz vermisti. Baskanimizin verdigi söz bugün hayata geçti. 317 kulüp adina bizlere bu destegi saglayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Mengüç, iki tane futbol sahasi hazir olan Ali Hikmet Pasa Spor Tesisinin amatör lig maçlarinda hizmete açilacagini da müjdeledi.

Yarinlarin sporculari Balikesir’den çikacak

Mahalle Ligi etkinliklerinin gençler için çok yerinde bir proje olduguna dikkat çeken Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, “Bakanligimiz tüm sporcularimizi sonuna kadar destekliyor. Belirli sayidaki basarili çocuklarimiza sporcu harçligi veriyor. Yine ayni sekilde yüzde yüz egitim burslarimiz basladi.

Ortaokul, lise ve üniversite ögrencilerimiz özel okullardan faydalanmaya basladilar. Bakanligimiz ülkemiz genelinde reform düzeyinde büyük yatirimlar yapiyor. Sehrimizde de su an biten ve devam eden 50’nin üzerinde yatirimlarimiz var. Hemen hemen bütün branslara dokunuyoruz. Insallah yarinlarin sporculari bu sehirden çikacak” dedi.



Spor sehri Balikesir

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Balikesir’in insanlarin huzur ve baris içerisinde yasadigi bir ‘Spor Sehri’ olarak anilmasini istediklerini söyledi.

Spor altyapisi güçlü olan ve insanlarin sporla ilgilendigi sehirlerde vandalizmin az, muhabbetin çok olacagini belirten Baskan Yilmaz, “Farkli branslarda yetenekli çocuklarimizi kesfedip Balikesir adina, Türkiye ve dünyada mücadele etmelerini istiyoruz. Profesyonelleserek en iyi sekilde sehrimizi ve ülkemizi temsil etsinler, dünyaya Istiklal Marsimizi okutsunlar istiyoruz. Balikesir olarak milli sporcular yetistirelim istiyoruz” dedi.



‘Bizim insan kaynagimiz basarabilir’

Balikesir’in insan kaynagi açisindan çok zengin oldugunu vurgulayan Baskan Yücel Yilmaz, “Sehir olarak firsat verildiginde imkân saglandiginda her seyi yapabilecek, basarabilecek kapasitedeyiz. Son üç yilda sehrimizde sporla ilgilenen herkesin fark ettigi gibi çok sey degisti. Tesislerimiz çok güzel. Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Muharrem Kasapoglu’na destekleri için çok tesekkür ediyorum. Büyüksehir olarak Ali Hikmet Pasa Spor Tesisini tamamlamak üzereyiz. Balikesir’in artik tesis ihtiyaci kalmiyor. Bundan sonrasinda bizim bu isi daha planli ve sistematik bir sekilde yapmamiz gerekiyor. Uyum içerisinde çalisarak üzerimize düseni layikiyla yaptigimiz sürece göreceksiniz Balikesir sporda da çok basarili olacak” dedi.



‘Hedef 40 bin çocuga ulasmak’

“Önceligimiz gençler” diyen Baskan Yücel Yilmaz, geçtigimiz yillarda yalnizca futbol bransinda organize edilen Mahalle Ligi Turnuvasi genisleterek basketbol ve voleybol branslarini da eklediklerini söyledi.

Baskan Yilmaz, projeyle yaklasik 40 bin çocuga ulasmayi hedeflediklerini ifade etti.



Mahalle ligi turnuvasi paneli

Programin sonrasinda ise Spor Spikeri Yasin Dalli moderatörlügünde; Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, Türkiye Basketbol Federasyonu Baskanvekili Ömer Onan, Milli Takimlar Direktörü Haluk Yildirim, Teknik Direktör Yilmaz Vural ve eski millî futbolcu Ahmet Dursun’un konusmaci olarak yer aldigi Mahalle Ligi Turnuvasi Paneli gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA