Baskan Topaloglu Açiklamasi 'Kemer, Spor Turizminde Önemli Yere Geldi'

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer’in spor turizminde çok önemli bir yere geldigini belirterek, "32 ülkeden 350 sporcuyu Kemer’de agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafindan bu yil 13’ncüsü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarislari basladi.

Yarismaya 32 ülkeden 350 sporcu katiliyor. Sporcular yarislarin ilk gününde, Çamyuva Mahallesi’nde sahil kisminda hazirlanan plaj etabinda gaza basti. Plaj etabini, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Emin Gül ve protokol üyeleri ile çok sayida vatandas izledi.

Sporcular, sahilde hazirlanan parkurda kayalarin, lastiklerin ve kum tepelerinin üzerinden geçti. Yarismayi çok sayida yerli ve yabanci turist büyük bir cosku ile takip ederken zorlu etaplarda yarismacilara alkislariyla eslik ettiler. Dereceye girebilmek için kiyasiya mücadele eden sporcular zaman zaman zor anlar yasadi.

"Kemer spor organizasyonlariyla da ön planda"

Belediye Baskani Topaloglu, yarisin starti öncesi yaptigi konusmada, yarislarin Kemer ve ülke tanitimina büyük bir katki sagladigini söyledi.

Organizasyona Kemer Belediyesi olarak büyük destek verdiklerini altini çizen Baskan Topaloglu, “Kemer spor turizminde son derece önemli bir yere geldi. 32 ülkeden 350 sporcuyu Kemer’de agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Akdeniz’in Bati Toros Daglari ile bulustugu bir konumda yer alan Kemer’deki bu yarislar dünya tarafindan büyük ilgiyle takip ediliyor” dedi.

Baskan Topaloglu, Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarislarinin Kemer için çok önemli oldugunun altini çizerek, "Kemer’in yalnizca deniz kum ve günesten ibaret olmadigini da vurgulamak ve herkese göstermek istiyoruz. Kemer spor organizasyonlari ile de ön plana çikmaya devam ediyor. Daha önce de birçok ulusal ve uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz. Spor turizmini daha da gelistirmek adina çalismalarimizi da sürdürüyoruz” dedi.

Yarislar yarin orman etabiyla devam edecek.

Kaynak: İHA