Yilin En Iyi Oyuncusu Benzema Oldu

2022 Ballon d’Or ödülünün sahibi Real Madrid’in yildizi Karim Benzema’nin oldu. Real Madrid formasiyla 2021-2022 sezonunda UEFA Sampiyonlar Ligi, LaLiga, Ispanya Süper Kupa ve UEFA Süper Kupa’yi kazanan Fransiz yildiz kariyerinde ilk kez bu ödüle ulasti.

Futbol dünyasinin en prestijli ödüllerinden FIFA Ballon d’Or bu aksam sahibini buldu. Real Madrid’in yildizi Karim Benzema rakiplerini geçerek ödülü kazanan isim oldu. 2021-2022 sezonunda 27 golle LaLiga’da gol kralligi yasayan Benzema, eflatun-beyazlilarla UEFA Sampiyonlar Ligi, LaLiga, Ispanya Süper Kupa ve UEFA Süper Kupa’yi kaldirdi. Geçtigimiz sezon 46 maçta 44 gole imza atan 34 yasindaki forvete, Ballon d’Or ödülünü eski hocasi Zinedine Zidane takdim etti.

Ödüller sahiplerini buldu

Paris’te düzenlenen gecede diger ödüller de sahiplerini buldu. Yilin en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy, Barcelona’dan Gavi’nin oldu. Bayern Münih’in Senegalli yildizi Sadio Mane, ülkesinde yaptigi yardimlardan dolayi Socrates ödülüne layik görüldü.

Kadinlarda Alexia Putellas üst üste ikinci kez Ballon d’or ödülünün sahibi oldu. Gecede ‘Yilin en iyi forveti’ne verilen ödül olan Gerd Müller Trophy ise Polonyali golcü Robert Lewandowski’ye gitti. Real Madrid ile kariyerinin en iyi sezonlarindan birini yasayan Thibaut Courtois, yilin en iyi kalecisi ödülünü (Yachine Trophy) kazandi. Yilin en iyi kulübü ise Manchester City seçildi.

Ballon d’or oylamasinda siralama söyle olustu:

2. Sadio Mane

3. Kevin De Bruyne

4. Robert Lewandowski

5. Mohamed Salah

6. Kylian Mbappe

7. Thibaut Courtois

8. Vinicius Junior

9. Luka Modric

10. Erling Haaland

11. Heung-Min Son

12. Riyad Mahrez

13. Sebastien Haller

14. Fabinho

Rafael Leao

16. Virgil Van Dijk

17. Luis Diaz

Casemiro

Dusan Vlahovic

20. Cristiano Ronaldo

21. Harry Kane

22. Trent Alexander-Arnold

Phil Foden

Bernardo Silva

25. Darwin Nunez

Christopher Nkunku

Joshua Kimmich

Antonio Rüdiger

Mike Maignan

Joao Cancelo

Kaynak: İHA