Türk Çoban Köpegi Irklari, Podyuma Çikti

Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari ve Sokak Köpeklerini Koruma Gelistirme Federasyonu (AVKIF) tarafindan Kelkit’te düzenlenen WAD Türkiye Sampiyonasinda Türk çoban köpegi irklari podyuma çikarak birincilik için yaristi.

Kelkit Stadyumunda düzenlenen yarismada Türkiye’nin birçok ilinden getirilen köpek podyumda hünerlerini sergiledi.

Düzenlenen yarismayla Türk çoban köpegi irklarinin tanitilmasinin hedeflendigini belirten Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari Federasyonu Yerli Irklar Baskani Akin Tülübas, “Bugün burada WAD Türkiye Sampiyonasi 6. Etap yarismasini gerçeklestiriyoruz. Türk çoban köpekleri irk standartlari etkinligi. Burada her katilan irkin yani kangal, akbas, malakli, boz, çoban köpegi ve bu yöreye ait endemik köpekler ve bu köpeklerin her biri kendi özelliklerine göre ayri ayri yarisacaklar. Erkekler ayri disiler ayri ve yas kategorilerine göre” dedi.

Dünya Anadolu Çoban Köpekleri Dernegi Baskani Serbülent Özgiray ise, “Katilim oldukça yüksek ve yogun oldu yarismaya. Irk standartlari açisindan özellikle kangallarin diger Anadolu çoban köpeklerinden farklarini ortaya koyacagiz. Malaklarin farklarini ortaya koyacagiz. Insanlara bunlari detayli anlatiyoruz ve bilinçlendiriyoruz. Her sokaktaki agzi burnu kara köpek kangal degildir. Sivas’tan gelen her köpeginden kangal olmadigini anlatmaya çalisiyoruz.” seklinde konustu.

Yarismanin düzenlenmesine destek veren Kelkit Belediye Baskani Aziz Nas’ta, “Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari ve Sokak Köpeklerini Koruma Gelistirme Federasyonu (AVKIF) tarafindan WAD Türkiye Sampiyonasi Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartlari yarismasinda ilçemizde böyle bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan mutluyuz. Ülkemizin farkli illerinden gelen ve irklarinin özelliklerini tasiyan yaklasik 256 köpek podyumda irklarinin özelliklerini sergileyerek birincilik için mücadele ettiler. Yarismaya yüksek bir katilim oldu. Gelen vatandaslarimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah böylesine güzel etkinliklerin ilçemizde sürdürmek için girisimlerde bulunacagiz” ifadelerine yer verdi.

Yarismada, malakli, kangal, boz, Anadolu çoban köpegi, akbas, Türk palisi, Karadeniz çoban köpegi kategorilerinde yarisan köpekler, irklarinin özelliklerine göre degerlendirmeye alindi.

Dereceye giren köpek sahiplerine madalya, kupa ve katilim sertifikasi verildi.

Kaynak: İHA