Riza Çalimbay Açiklamasi 'Güzel Bir Galibiyet Aldik'

Giresunspor’u sahasinda 3-0 yenen DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan konustu. Çalimbay, “Kazanmamiz için atak oynamamiz gerekiyordu. Ikinci yari daha net pozisyonlara girdik. Istedigimiz taktigi mükemmel sekilde yaptik. Aldigimiz galibiyet güzel bir galibiyetti” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasinda Giresunspor’u konuk eden ve sahadan 3-0 galibiyetle ayrilarak bu sezonki ikinci galibiyeti alan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Mücadele iyi oldu. Bizim mutlaka kazanmamiz gerekiyordu. Basaksehir maçinda da çok iyi oynadik. Bizim kendi sahamizda galibiyetimiz yoktu. Iyi bir sekilde oynadik. Güzel bir sekilde de bitirdik. Kazanmamiz için atak oynamamiz gerekiyordu. Ikinci yari daha net pozisyonlara girdik. Istedigimiz taktigi mükemmel sekilde yaptik. Aldigimiz galibiyet güzel bir galibiyetti” dedi.



“Sorunu çözeriz”

Bir gazetecinin “Maç sonu taraftar takimi kutlamaya çagirdi. Caner Osmanpasa ile Ali Sasal Vural direkt soyunma odasina gitti. Bu küslük nereye kadar devam edecek?" seklindeki sorusuna Çalimbay, “Futbolda küslük diye bir sey yolmaz. Bir tek bizim taraftarda tepki olmuyor. Bunlar futbolun parçasi yapacak bir sey yok. Ben o olayi görmedim ama sorunu çözeriz. Taraftarlar oyuncularin yerine kendilerini koysunlar. Sahada yuhalanmak iyi bir sey degil. Caner Osmanpasa hem deplasmanda hem de burada çok iyi oynuyor. Ali Sasal da yerli kaleciler içinde en iyilerden bir tanesi. Önemli olan bir daha tepki olmamasi” yanitini verdi.

“Taraftarin içten bir sekilde gelmesi gerekiyor”

Taraftarla ilgili yöneltilen soruya ise Çalimbay, “Ben taraftar konusunda üzerime düseni yaptim. Bir sürü sey yaptim. Bence artik yapmamak gerekiyor. Taraftar gelmeyince kendimiz kötü oluyoruz. Biz haftaya CFR Cluj takimiyla final gibi bir maç oynayacagiz. Bir her seferinde belediye baskanini arayip baskanim maçi bedava yap diyemeyiz. Maça gerçek taraftarlarin gelmesi gerekiyor. Sivasspor’un Avrupa’ya devam etmesini isteyenlerin gelmesi gerekiyor. Ben artik taraftari çagirmak istemiyorum. Bu takim 3 senedir mükemmel isler yapiyor. Taraftarin mutlaka gelmesi gerekiyor ama içten gelmesi gerekiyor” cevabini verdi.

“Cluj maçi milli maç havasinda geçecek”

Çalimbay son olarak, takimdaki sakat oyuncular hakkinda bilgi vererek, “Maç Trabzon maçina hazir olur. O yüzden bugün riske girmedik. Fredrik Ulvestad’in burnu kirik. Bugün de Robin Yalçin sakatlandi. Biraz problem var Robin’de. Trabzon’a eksik kadroyla gidebiliriz ama CFR Cluj maçi bizim için milli maç havasinda geçek” diye konustu.

Kaynak: İHA