Jorge Jesus Açiklamasi 'Benim Için Önemli Olan Oyunculari Hem Bireysel Hem De Kolektif Olarak Gelistirmek'

MKE Ankaragücü galibiyetinin ardindan konusan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, “Benim için önemli olan oyunculari hem bireysel anlamda gelistirebilmek hem de kolektif olarak gelistirmek” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasinda Fenerbahçe, MKE Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, “3-0’lik skora baktiginiz zaman rahat bir galibiyet gibi görünüyor fakat rahat bir galibiyet olmadi. Maçin ilk yarim saati dengeliydi. Rakibimiz bizi kendi yari sahamiza hapsetti. Ama defansif organizasyonumuzda kuvvetliydi. 2-0’lik skoru yakaladik” diye konustu.

Talepkar bir teknik direktör oldugunu vurgulayan Jesus, “Zaman zaman yedek kulübesinde sinirli gözüküyorum. Oyuncular pozisyonel bir hata yaptiysa sinirlenebiliyorum. Belirttigim gibi taktiksel olarak hep iyi olmalarini istiyorum. Onlar da benim ne istedigimi anladikça daha iyiye gidiyorlar. Benim için önemli olan oyunculari hem bireysel anlamda gelistirebilmek hem de kolektif olarak gelistirmek” ifadelerini kullandi.

"Henrique hizli olsaydi dünyanin en iyi savunmacilarindan biri olurdu"

Gustavo Henrique ve Crespo’ya iliskin soruyu yanitlayan Jesus, “Henrique, ilk geldiginde adaptasyon anlaminda zorluklar yasadi. O Flamengo’da düzenli olarak oynamiyordu. Öyle olsaydi almamiz bu kadar kolay olmazdi. Sahada görüyoruz ki o büyük bir oyuncu. Onun her seyi iyi degil. Mesela hizli degil. Öyle olsaydi dünyanin en iyi savunmacilarindan biri olurdu. Performansini üzerine koyarak gösteriyor. Crespo da son maçlarda iyi oynuyor. Crespo ve Gustavo’nun benim dediklerimi anlamasi daha kolay oluyor. Ayni dili konusuyor olmamiz bu isi kolaylastiriyor. Portekiz Milli Takimi’nda onun (Crespo) pozisyonunda iyi oyuncular oynuyor. Portekiz milli takiminda oynamak zor kolay degil. Ama Crespo da gelisiyor” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA