Kula Er Meydaninin Baspehlivani Hasan Cengiz Oldu

Manisa’nin Kula ilçesinde bu yil 26. kez düzenlenen Kula Yagli Pehlivan Güresleri’nin baspehlivani Hasan Cengiz oldu. Kiyasiya mücadelelere ev sahipligi yapan er meydaninda güres agaligina seçilen Çeçen Mermer sahibi Ahmet Öksüz, bagisladigi 600 bin TL ile tüm pehlivanlarin gönüllerini aldi.

Kula Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Kula Yagli Pehlivan Güresleri, bu yil 26. kez Kula Spor Kompleksi’nde gerçeklestirildi.

25’i baspehlivan kategorisinde olmak üzere 200’e yakin güresçinin kispet kusandigi er meydanindaki müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu.

Güres müsabakalarinda ilk heyecan, küçük, yildiz ve orta boy pehlivanlarin karsilasmalarinda yasandi. Gelecegin baspehlivanlari olmaya aday pehlivanlarinin mücadelesi ilgiyle izlendi. Çesitli kategorilerdeki güresler sporseverler tarafindan ilgiyle izlenirken, Kula er meydaninin baspehlivanlik final müsabakasi Korkuteli Belediyesi baspehlivani Hasan Cengiz ve Konyaalti Belediyesi baspehlivani Kürsat Korkmaz arasinda yapildi. Uzun soluklu mücadelede birinci olmak için kiyasiya güresen baspehlivanlar da ilgiyle izlenirken, rakibini yenerek basariya ulasan er meydaninin baspehlivani Korkuteli Belediyesi adina güresen Hasan Cengiz oldu.

Onlarca müsabakaya ev sahipligi yapan er meydaninda dereceye giren güresçilere ödül ve madalyalari da protokol üyeleri tarafindan verildi.



Aganin eli tutulmadi

Öte yandan geleneksel hale gelen güres agaligi 100 bin TL’den açildi. Kula’da faaliyet gösteren ve uluslararasi ticarette önemli bir marka haline gelen Çeçen Mermer’in sahibi Ahmet Öksüz’ün de katildigi adaylik yarisi da renkli görüntülere sahne oldu. Güresseverler tarafindan ilgiyle izlenen açik arttirmali güres agaligini, Çeçen Mermer sahibi Ahmet Öksüz 600 bin TL ile kazandi. Katilimcilar tarafindan uzun süre alkislanarak destek verilen Ahmet Öksüz, ticaret ayaginda Kula’yi her zaman tanitmaya çalistiklarini belirterek, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun memleketinde spora ve sporcuya da desteklerini esirgemediklerini söyledi.

Çesitli branslardaki spor dallarina büyük destekler sagladiklarini kaydeden is insani Ahmet Öksüz, ata sporu olan gürese de destek olmanin gurur verdigini dile getirdi.

Kaynak: İHA