Alaçatispor Sahasinda Kazandi

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Alaçatispor, konuk ettigi Sultangazispor’u 1-0 yenerek, 3 puanin sahibi oldu.

Alaçatispor, 2022-2023 sezonunun 3. haftasinda, kendi sahasinda, ligin iddiali takimlarindan Sultangazispor’u konuk ederken, rakibini 1-0 yenerek hanesine 3 puan yazdirdi.

Tribünlerin tamamen doldugu ve bir grup Sultangazispor taraftarinin da izledigi maç, Bartin Amasra’da hayatini kaybeden madenciler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.



Sert esen rüzgarin etkiledigi maçta 10. dakikada üstünlügü ele geçiren Alaçatispor, rakip kaleye yaptigi ataklarda aradigi golü bulamayinca maçin ilk yarisi golsüz beraberlikle sonuçlandi.

Maçin ikinci yarisina iyi baslayan Alaçatispor, aradigi golü Abdullahhan’in ayagindan, 58. dakikada buldu. Buldugu golle rahatlayan Alaçatispor, rakibinin zaman zaman yaptigi ataklarda gol bulmasina firsat vermedi. Alaçatispor’un yaptigi ataklarda da ikinci gol çikmayinca maç Alaçatispor’un 1-0 üstünlügü ile sona erdi.

"Alaçatispor olarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz"

Alaçatispor’un galibiyetinin ardindan bir açiklama yapan Kulüp Baskani Ozan Gençalp, Bartin Amasra’da yasanan maden faciasinda yasamlarini yitiren isçilere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bassagligi dilediklerini ifade ederek, "Galip geldigimiz için çok mutluyuz. Ciddi bir rakiple karsi karsiya geldik. Iki taraf da çok iyi mücadele etti. Sultangazispor’a kalan maçlari için basarilar dilerim. Alaçatispor olarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Çok çalisiyoruz. Alaçatispor’un basarisi için elimizden gelen herseyi yapiyoruz. Yolumuz uzun" dedi.



"Taraftarimiz, bizim en büyük gücümüz"

Taraftarlarin tribünleri doldurmasindan duydugu memnuniyeti de dile getiren Kulüp Baskani Gençalp, "Taraftarimiz, bizim en büyük gücümüz. Bu hafta da tribünleri tamamen doldurarak bize bunu gösterdiler. Tribünlerde oturacak yer kalmadi. Maçlarimizda 90 dakika boyunca bizi inanilmaz destekliyorlar. Çok büyük bir aile olduk. Bu galibiyeti taraftarimiza armagan ediyoruz" diye belirtti.



"Her maça final havasi ile çikiyoruz"

Maçin ardindan bie degerlendirme yapan Alaçatispor Teknik Direktörü Necip Emre Yilmaz, "Öncelikle Bartin’da meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet yakinlarina bassagligi diliyorum. Gerçekten bu ortamda maçi konusmak çok zor. Bu zorlu maçi kazandigimiz için mutluyum. Gerçekten rakip çok sert ve mücadele eden bir rakipti. Bu tür zorlu maçlari kazanmak gerçekten çok önemli. Zaten bu ligde kolay rakip yok. Her maça final havasi ile çikiyoruz. Maça istedigimiz gibi baslayamadik ancak 10.dakikadan sonra oyunun hakimiyeti elimizdeydi. Rüzgar ve zemin oyuna çok etki ediyor. Ancak yine de ilk yari bitene kadar bir çok net gol pozisyonlarimiz var ancak degerlendiremedik. Ikinci yari golü bularak kazandik ve çok mutluyuz. Bu galibiyeti bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan taraftarimiza armagan ediyorum ve mücadeleden asla vazgeçmeyen oyuncularima, teknik ekibime ve baskan Ozan Gençalp basta olmak üzere tüm yönetim kuruluna cani gönülden tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA