Abdullah Avci Açiklamasi 'Bugün Kazanmak Istedik Ama Olmadi'

Besiktas ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan galibiyet almak istediklerini ama olmadigini söyleyerek, 10. haftada final havasin girilmesinin de yanlis oldugunun altini çizdi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasinda deplasmanda Besiktas ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Bartin’daki maden kazasina deginerek sözlerine baslayan Avci, “Bartin maden isçileri için duygularimi söylemek istiyorum. Hayatin gerçekleri var, çok üzülüyoruz. Acilarini paylasiyorum. Bugün ligimizin oyuncu kalitesi yüksek, geçmisi, tarihi sampiyonluklarla dolu, iç sahada en fazla baski yapan, sonrasinda en çok hava topu mücadelesi yapan, en çok ikil mücadeleye giren ve en fazla faul yapan takimina karsi pozisyon aldik. En son 7 gün önce maça çiktilar. Biz 8 günde 3. maçimizi oynadik. Birisi ligin en çok kosan takimi Kasimpasa, digeri Monaco’ydu. Son 2 senedir buradan kazanarak çikiyorduk ve kazanmak için geldik. Oyun istedigimiz gibi basladi.

Duran topla golü bulduk. Marek’le golü yapsak 2-0 olacakti ama döndü, gol oldu kalemize. Sonrasinda yaptigimiz presle, rakibin hatasini degerlendirdik. Ikinci yarida 2,5 bölgede bekleyip, çikacak firsatlari bekledik ve firsatlar da çikti. Rakip 4-4-2’ye dönünce orta sahada çok fazla topa sahip olmaya basladik. Sonrasinda topu gezdirirken top taca çikti, kenar ortasiyla Cenk’in golü geldi. Iyi bir maç oldu. Kazanmak için gelmistik. Iyi bir atmosferde, iyi bir ortamda iyi bir maç oynandi. Besiktasli futbolculari da iyi niyetleri ve mücadeleleri nedeniyle tebrik ediyorum. Her kulvarda yarisarak devam edecegiz. 2 gün izin yapacagiz ve kasim ayina kadar kendimizi en saglikli sekilde götürmek istiyoruz. Güzel bir maç oldu. Oyuncularimi da tebrik ediyorum ve basarilar diliyorum” açiklamasini yapti.

“Kim kazansa sampiyon olmuyordu”

Ligin henüz 10. haftasinda final havasina girildigiyle ilgili sorulan soruyu yanitlayan Avci, ”Çok detaylara girmek istemiyorum. Buraya geldigimde de, baska yerde oynadigimda da bunu yasadim. Sanki final havasi oluyor. Bugün kim kazanirsa kazansin sampiyon olmuyordu. Oynanan oyuna biraz daha farkli bakmak gerekiyor diye düsünüyorum. Burada da baski yasadim. Bu oyun topla oynaniyor. Topun degerini bilmekle oynaniyor. Avrupa’daki maçlara dikkat ederseniz, kendi oyuncuna ve rakibe göre planlar yapiyorsunuz. Kazanmanin ya da kaybetmenin ölüm olmadiginin farkina varirsak kendimizi daha iyi hissedecegiz diye düsünüyorum” diye konustu.



“Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Ceket çiktigi zaman belki bir gün konusurum”

8 günde 3 maça çiktiklarini ve maçlar arasinda 1 saatin bile önemli oldugunu söyleyen Abdullah Avci, “Bir saat bile önemli ama TFF bir karar vermisse, bunu maç öncesinde konusmak bir savunma anlamina gelir. Bir sürü rejenerasyon ve bilim metotlarini kullaniyoruz. Besiktas’ta teknik direktörlük yaptim ve bundan da her zaman gurur duyuyorum. Sonuna kadar saygim var. Bugün ise Trabzonspor’un teknik direktörüyüm. Bu camiaya her zaman saygim olacak. Sürü psikolojisinin önemli olmadigini düsünüyorum. Kulübün profesyonelleriyle sarmas dolasiz. Bugün bana form hediye ettiler, ogluma götürecegim. Bugün buna degil Bartin’a bakalim. Orda canlari yananlara bakalim. Hastalananlar var, hayatini kaybedenler var. Ne oldu, biz maç oynadik bitti. Çok önemli dostlarim var bu camiada. Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Ceket çiktigi zaman belki bir gün konusurum” diye konustu.



“Rakibe göre her zaman taktigimiz degisebilir”

Son olarak oyun hakkinda konusan Abdullah Avci, “Akan oyunda 2.5 bölgede beklemek, rakibin bir tarafindan risk almakti. Burada kenarlardan aldik bu riski. Rakibin 7 kisiyle baski yaptiginda bire birler vardi. Maxi Gomez’in sakatlanma riski ve adalesinde agri vardi. Ömür’ün elinde çatlak ya da kirik olabilir. Bardhi de 90 dakika oynamisti Monaco karsisinda ve onu da dinlendirmek istedik. Biz taktigimizi rakibe ve formasyona göre degistirebiliyoruz. Bugün futbolun iki yönü var. Baskinin 4-5 çesidi var. Bu rakibe göre degisir. Top sendeyken olan bölüm var. Artik yeni nesil teknik adamlarda gelismeler var. Ama oyunlarin savunma ve hücumda farkli çesitleri var. Bunu da oyuncunun kalitesi belirliyor. Monaco’nun 24 yas ortalamasi vardi, siddet ve hiz farkliydi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA