Okan Buruk Açiklamasi 'Yolun Sonunda Sampiyonlugu Görüyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kayserispor maglubiyetinin ardindan umutlu konusarak, "Yolun sonunda sampiyonlugu görüyoruz" dedi.

Gol pozisyonlarinda daha çok çalismalari gerektigini söyleyen Okan Buruk, “Ülkemizde yasanan Bartin felaketiyle hepimiz çok mutsuz olduk. Tekrar bassagligi dileklerimle baslamak istiyorum. Bugün için baktigimizda tabii istedigimiz gibi bir oyun olmadi, istedigimiz gibi bir sonuç olmadi. Maça baslangicimiz daha sonra ilerleyen dakikalarda hem kolay top kayiplari hem de ikili oyunda biraz eksik kaldik. Bizim kalitemizdeki oyuncularin daha iyisini yapmasi gerekiyordu. Kolay goller yedik baktigimizda. Ikinci gol belki faul olabilir. Bir ayak darbesi vardi. Tabii bununla ilgili oyuncularimiz görüntüler oldugunu söyledi.

Ikinci gol bizi psikolojik anlamda biraz geriye itti ve ikinci devre degisikliklerle basladik. Yani 3 tane degisiklik yaptik ve daha iyi olmamiz gerekiyordu. Istedigimiz seviyede bir oyun olmadi. Maçin geneline baktigimiz zaman rakip kaleye yaklassak da, gol pozisyonlarina girsek de özellikle ceza sahasi çevresinde yaptigimiz ortalar çok basarili degildi. Bununla ilgili daha önceden de ayni sikintilari yasamistik. Düzeltmemiz gereken bir sey de yerlesimimiz. Gol pozisyonuna girme ve gol atma üzerine daha çok çalismamiz gerekiyor” dedi.



"Oyuncularima inaniyorum"

Buruk, takim olarak yolun sonunda sampiyonlugu gördüklerini söyleyerek, “Tabii ki bireysel kalitede çok kaliteli oyuncularimiz var. Bireysel olarak bize direkt olarak maç kazandirabilecek oyuncularimiz var. Bununla ilgili daha net olarak bu oyuncularimizin gerçekten maç kazandirmalarinda fayda alamadik ama iyi bir takimiz ve iyi bir kadromuz var. Oyuncularima inaniyorum. Galatasaray taraftari bu takima çok inandi, bize inandi ve burada da gördük takimin arkasindan inanilmaz bir sekilde karsiladilar. Maçlarimiz çok dolu bir sekilde geçiyor. Bu sene 9. maç 6. deplasmani oynadik. Tabii ki bu zorlu virajdan daha yüksek bir puanla çikmayi düsünüyorduk ama bugün bizim için bir kaza oldu. Bundan sonra biz tekrar ayaga kalkacagiz. Galatasaray taraftarinin hiç süphesi olmasin. Bize ve oyuncularimiza güvensin. Biz daha iyisini yapacagiz ve yapmamiz gerekiyor. Biz bunun daha iyisini yapabilecek bir takimiz. Yolun sonunu sampiyonluk olarak görüyoruz. Bu oyun bize yetmez ama bu oyunu düzeltip özellikle saha içerisindeki paylasimlarimizi daha yüksege çikartip, kendi isimizi daha kolay hale getirecegiz. Bir ara oldu biliyorsunuz. Hem milli takim arasi hem de bay geçtik. Bu dönemin de olumlu yansimadigini düsünüyoruz. Özellikle 2 haftalik maç oynamama süreci oyun anlaminda belki düsük kalmamizin nedenlerinden birisi. Belki bunu da sayabiliriz ama dedigim gibi daha iyi olacagiz ve daha iyisini yapacagiz” ifadelerini kullandi.



“Hakemlerden en çok cani yanan takim Galatasaray"

Okan Buruk, VAR hakemlerinden cani en çok yanan kulübün Galatasaray oldugunu söyleyerek, sözlerine su sekilde devam etti:

“Sezon basindan beri, belki 3’üncü elle blok yedigimiz pozisyon. Voleybol hakemleri bile bununla ilgili karar verebilirdi ama maalesef yeni kurulan sistem, VAR hakemlerinin sadece VAR’da karar vermeleri bunun su anda islemedigini çok net bir sekilde bize gösterdi. Bu durumdan her hafta sikayetçi olan kulüpler var. VAR hakemleri bunu su anda istedigi gibi kullanmaya basladi.

Bundan en çok cani yanan da Galatasaray. Galatasaray taraftarinin zaten hakem atamalari konusunda sinirlerinin ne kadar bozuldugunu net bir sekilde görüyoruz. Bugünkü Arda Kardesler atamasi, Yasar Kemal Ugurlu atamasi daha önce Giresun maçinda Süper Lig’de çok fazla görev almamis bir hakemin atanmasi gibi. Atama kararlari anlaminda da bugün verilen VAR kararlari anlaminda da Galatasaray’a karsi bir olusum oldugunu görüyoruz. Eger Baris’in golündeki eli görüyorsaniz, ceza sahasi içerisindeki penaltiyi da göreceksiniz. Boey’in ayagina gelen darbeyi de göreceksiniz. Görmüyorsaniz da orada yer almayacaksiniz. Orada görev alanlara da görev verenlerin bu konu ile ilgili kendilerine bence çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bu çocuk oyuncagi degil. Bu kadar toplumun büyük kismina olusmus spor dalinda bu kadar büyük hatalarin yapilmasi gerçekten oradaki insanlarin bu isle ilgili basarisizligini gösteriyor.”

Kaynak: İHA