Groenendijk Açiklamasi 'Defansimiz Sinifta Kaldi'

FTA Antalyaspor’un Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus, Corendon Alanyaspor maglubiyetinin ardindan savunmalarinin sinifta kaldigi söyleyerek, “Ilk yari olsun, ikinci yari olsun, geçmis maçlara baktigimizda bu basit golleri hep son dakikada yiyoruz. Dengede giden oyunu, basit hatalarla aleyhimize döndürüyoruz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasinda Alanyaspor’un konugu olan Antalyaspor, 3-2 maglup ayrildi. Maç sonu açiklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Groenendijk, maçi kaybettikleri için üzgün olduklarini ifade etti.

Groenendijk, “Bu sezonun aslinda hikayesi olan bir unsuru paylasmak istiyorum. Biz basit goller yiyoruz. Ilk yari olsun, ikinci yari olsun, geçmis maçlara baktigimizda bu basit golleri hep son dakikada yiyoruz. Dengede giden oyunu, basit hatalarla aleyhimize döndürüyoruz. Bunu degistirmemiz gerekiyor. Ölümüne defans yapmamiz, iyi defans yapmamiz gerekiyor. Duran topta herkes sorumlulugunu biliyor. Buna göre davranip, orada rakip takima ne olursa olsun vurus hakki tanimadan kendilerine skor avantaji saglamalari iznini vermemiz gerekiyor” diye konustu.

.

“Defansimiz yine sinifta kaldi”

Dengeli oyunda gereksiz bir hatayla 1-0 geriye düstüklerini söyleyen Groenendijk, “Dengeli bir oyunda gereksiz bir hatayla 1-0 aleyhimize döndürdük. Ikinci yarida degisiklikler yaptik. Oyunu geri getirebilmek için. Bu arada cezali ve sakat oyuncularimiz çok. Bundan sikayet etmiyorum. Bunlar futbolda var. Ancak bu durum bazen bizi zorluyor. Ikinci golde defansimiz yine sinifta kaldi. Ne olursa olsun o kadar kolay vurdurmamiz gerekiyordu. Daha iyi müdahale etmemiz gerekiyordu. Simdi kendimiz sorgulamamiz gereken nokta su; maçi kazanmamiz için nelerden fedakarlik yapmamiz gerekiyor? Neler yapmamamiz gerekiyor? Nasil maç kazanabiliriz? Biz maç kazanma aliskanligini geçmis maçlardan ders çikararak baslayabiliriz? Sonuç olarak 3-2 kaybettik. Sunu da belirtmek istiyorum; VAR kararlarinda biraz sanssizlik var ve genelde kararlar aleyhimize çikiyor” ifadelerini kullandi.

“Sikayet etmeden galibiyet serisine baslamamiz gerekiyor”

Istanbulspor maçina hazirlandiklarini belirten Groenendijk, “Ancak sikayet etmeden mazeret bulmadan iyilesmemiz, gelismemiz ve galibiyet serisine baslamamiz gerekiyor. Bu hafta takimdan bir isyan bekliyorum futbol anlaminda, skor anlaminda. Önemli bir Istanbul maçina çikacagiz ve tüm bu olumsuzluklara isyan eden olumlu havayi geri getirebilecek bir galibiyet için hazirlanacagiz. Ne var ne yok her seyi vermelerini bekliyorum takimin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA