Mertens Açiklamasi 'Buraya Kupa Kazanmaya Geldim'

Galatasaray’in basarili futbolcusu Dries Mertens, sari-kirmizili takima kupalar kazanmaya geldigini ve bunun için de elinden geleni yapacagini söyledi.

Galatasaray’in sezon basinda Napoli’den kadrosuna kattigi Mertens, esi Katrin Kerkhofs ile evlerinin kapilarini Galatasaray Televizyonu’na açti ve samimi açiklamalarda bulundu.

“Türkiye’yi ve Istanbul’u çok sevdik”

Türkiye’ye ilk geldiklerinde muhtesem bir atmosferle karsilandiklarini dile getiren Mertens, “Türkiye’yi ve Istanbul’u çok sevdik. Buraya geldikten sonra da hemen ev bakmaya basladik ve su anda muhtesem bir yerde yasiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çalismalar disinda birlikte vakit geçiriyoruz”

Istanbul’da ailece bir günlerinin nasil geçtigini de anlatan Belçikali futbolcu, “Türkiye’de olmaktan dolayi çok mutluyuz buraya yerlesme sürecimiz, takima alismam ve yeni bir hayata baslamamiz bunlarin hepsi çok güzel bir sekilde geçti ve çalismalar disinda birlikte vakit geçiriyoruz, disari çikiyoruz” seklinde konustu.



“Buraya tabii ki kupa kazanmaya geldim”

Galatasaray formasiyla atacagi gol sonrasi nasil bir sevinç yapmayi planladigina dair ise Mertens, sunlari söyledi:

“Su anda henüz karar vermedim onu gol attigim zaman nasil bir gol sevincim olacagini birlikte görecegiz. Ancak buraya tabi ki kupa kazanmaya geldim ve bu hedef dogrultusunda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagim.”

“Bu takimla sene sonunda önemli isler basaracagimizi düsünüyorum”

35 yasindaki futbolcu, sari-kirmizili takimdaki hedeflerine iliskin de, “Çok memnunum takimimdan. Takim arkadaslarimdan da çok çok memnunum. Takimim geçen seneki kötü sonuçlardan sonra yenilendi, 13 tane yeni oyuncu geldi ve tabii ki tekrar bir araya gelip bir güzel is basarmak istiyorlar. Daha yeni bir takimiz, bu takimla sene sonunda önemli isler basaracagimizi da düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

“Okan Buruk tüm takima karsi çok iyi”

Teknik Direktör Okan Buruk hakkindaki görüslerini de aktaran Mertens “Okan hocanin bana karsi çok olumlu bir yaklasimi oldugunu düsünüyorum. Ilk basta da beni çok fazla istedi takima, baktigimiz zaman da hem eskiyi hem yeniyi temsil ediyor. Çünkü eskiden takimin oyuncusuydu. Simdi ise hoca ve bunun da iyi bir sonuç çikaracagini düsünüyorum. Sadece bana karsi degil tüm takima karsi çok iyi. Bize tam olarak neye ihtiyacimiz oldugunu dile getirebiliyor” dedi.



Sarri’nin kariyerindeki yeri

"Çalistigin teknik direktörlerden Sarri’nin kariyerinde nasil bir etkisi oldu?" sorusuna tecrübeli futbolcu, “Kendisine çok çok tesekkür etmem gerekiyor. Ben normalde sol kanat oynarken bir anda hücum hattina aldi, onun sayesinde çok fazla gol atmaya basladim. Ona sadece tesekkür edebilirim çünkü kariyerimde önemli bir degisiklik yapti ve bu benim kariyerim açisindan güzel oldu” cevabini verdi.

“Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum”

10 numarali formanin Galatasaray tarihindeki yerinin farkinda oldugunu açiklayan Dries Mertens, “Burada tabi ki 10 numarayi almak daha önce 10 numarayi Metin Oktay giydigi için önemli bir sorumluluk, bunun kulüp tarihi için ne kadar önemli bir sey oldugunu biliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum” diye konustu.



“Galatasaray’da olmaktan dolayi gurur duyuyorum”

‘Galatasaray’a gelmeden önce neler biliyordu, burada Galatasaray’da hayat nasil gidiyor?’ seklindeki soruyu Mertens, su sekilde cevaplandirdi:

“Galatasaray’a gelmeden önce Galatasaray’in çok büyük bir kulüp oldugunu biliyordum ve geldigim zaman da bunu gördüm ve özellikle de bizim stadimizda oynamak muhtesem bir duygu. Açikçasi Galatasaray’da olmaktan dolayi gurur duyuyorum. Özellikle arkadaslarim yurt disindan gelip maç izledikleri zaman mutlu oluyor. Türkiye Ligi’nin ne kadar saygin bir lig oldugunu görüyorlar. Üst düzeyde saygi göstermemiz gerekiyor.”

Son olarak sari-kirmizili taraftarlara da seslenen basarili futbolcu, “Taraftarimiza vermek istedigim mesajim ‘buraya kazanmaya geldim ve kazanacagim’” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA