Jesus Açiklamasi 'Zor Bir Maç Bizi Bekliyor'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, AEK Larnaca maç öncesi yaptigi açiklamada, "Yarin zor bir maç bekliyoruz. Neden? Çünkü rakibimizin gruptan çikmak için ümidi ve ihtimalleri var. Bu çerçevede iyi bir oyun sergileyip, gruptan çikabilmek adina galip gelmeyi umuyoruz" dedi.

Teknik Direktör Jorge Jesus ile sari-lacivertli oyuncu Miguel Crespo, yarin aksam deplasmanda AEK Larnaca ile oynayacaklari UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta maçi öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Jesus yarin kendilerini zor bir maçin bekledigini ifade ederek, "Çünkü rakibimizin gruptan çikmak için ümidi ve ihtimalleri var. Grupta oynadiklari maçlarda iyi sonuçlar aldilar. Bu çerçevede iyi bir oyun sergileyip, gruptan çikabilmek adina galip gelmeyi umuyoruz. Zor bir maç bizi bekliyor” degerlendirmesinde bulundu.

"Birçok oyuncumuzu sakatliklardan dolayi Istanbul’da birakmaz zorunda kaldik"

Takimdaki eksik oyunculara deginen deneyimli teknik adam, “Takimimizda sakat oyuncular var. Bu da hem Avrupa Ligi’nde hem de kendi ligimizde mücadele etmemizin bir sonucu. 3 günde bir maç yapmanin bu tarz sonuçlari olabiliyor. Yarinki maçta daha önce yaptigimiz kadar rotasyon yapma imkanimiz yine olmayacak. Birçok oyuncumuzu sakatliklardan dolayi Istanbul’da birakmaz zorunda kaldik. Yarin fiziksel olarak müsait oyuncularla maça baslayip buradan galip ayrilip, tur için güzel bir adim atmak istiyoruz“ ifadelerini kullandi.

"Biz bu maça sadece sportif çerçevede bakiyoruz, politik çerçevede bakmiyoruz"

Grupta her takimin iddiasini sürdürdügünü söyleyen Portekizli çalistirici, “Grubumuz çok dengeli. Gruptaki herkesin sansi devam ediyor. Yarin buradan galip gelirsek gruptan çikma adina büyük bir adim olacak. Yarin galip gelerek belki de gruptan çikmayi garantileyecegiz. Biz bu maça sadece sportif çerçevede bakiyoruz, politik çerçevede bakmiyoruz” dedi.



"Batshuayi, bugün hastalandi"

Attila Szalai ve Michy Batshuayi’nin durumuyla ilgili de konusan Jesus, “Luan Peres’in sakatligi Attila Szalai için rotasyon yapmamizi zorlastirdi. O bugüne kadar her maçta oynayan tek oyuncu. Onu dinlendirebilmek için dogru ani bulacagiz. Pek çok meslektasim gibi maç maç bakiyorum ve kararlarimi maçtan önce veriyorum. Dolayisiyla yarin onun dinlenmesi için dogru maç mi, degil mi diye henüz kararimi vermedim. Bildiginiz gibi pazartesi günü ligde önemli bir maçimiz var. Dolayisiyla kendisiyle ilgili kararimi yarin verecegim. Her zaman maçlara ve antrenmanlara göre oyuncularin fiziksel durumunu görüp, ona göre kararimi vermeye çalisiyorum. Michy Batshuayi, bugün hastalandi. Takimla buraya geldi zaten çok fazla oyuncumuz sakatlik sebebiyle maçta olamayacak. Yarin durumu ne olur, simdilik bilemiyorum. Durumu normal olursa maç kadrosunda olabilir” diye konustu.



"Biz turnuvaya maç maç bakiyoruz"

Maç maç ilerlediklerini kaydeden Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi içinse su degerlendirmede bulundu:

"Yarinki maçtan beklentilerimiz, zor bir maç olacagi yönünde. Larnaca takiminin çok motive oldugunu düsünüyorum az önce konustugumuz pek çok faktör sebebiyle. Bu da bizim için bir alarm. Biz sahada uygulamak istedigimiz fikirleri degistirmeyecegiz. Su anda rakibimizi daha iyi taniyoruz, onlar da bizi daha iyi taniyorlar. 1 maç yaptik. Iki takim adina da zor bir maç olacak. Buradan galibiyetle ayrilabilmek ve gruptan birinci çikabilmek için her türlü sartimizin olduguna inaniyoruz. Avrupa ligi her geçen gün daha da zorlasiyor. Geçmise kiyasla daha kuvvetli takimlar var. Biz de adaptasyon sürecindeyiz. Avrupa’daki kimligimizi tekrardan kazanmak istedigimiz bir dönemdeyiz. Biz buraya geldigimizde takim Avrupa siralamasinda ilk 100’de bile degildi. Su anda yanilmiyorsam 70 küsurlarda olmasi gerekiyor. Öncelikle yapmamiz gereken sey Avrupa’daki imajimizi tekrardan toparlayabilmek. Final olarak degil, biz turnuvaya maç maç bakiyoruz. Bizim için en önemli ve en zor maç bir sonraki karsilasma."

Crespo: "Galibiyet için geldik"

Sari-lacivertli oyuncu Miguel Crespo ise, “Yarin karmasik bir maç olacagini biliyoruz ama iyi hazirlandik. Galibiyet için buraya geldik. Bu maç için haziriz” dedi.

Bireysel performansi içinse Portekizli oyuncu, “Performansim arttigi için mutluyum. Çalismalarimi en iyi sekilde sürdürmeye çalisiyorum. Yarismaci bir oyuncuyum. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. Takimima da yardim ettigim için çok mutluyum. Çünkü benim için en önemlisi takimima yardim etmek. Hocamiz da bunun bilincinde. Üst üste maçlar oynadim ama ben oynamaya her zaman hazirim. Hocamiz hangi oyuncuyu oynatirsa oynatsin elimizden geleni yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA