Tercan Mamahatun Atli Spor Kulübü Sivas'ta Sampiyon

2022 yili Atli Cirit yari final müsabakalari Sivas’ta tamamlandi. Yari final müsabakalarinda Tercan Mamahatun Atli Spor Kulübü sampiyon oldu.

Tercan Mamahatun Atli Spor Kulübü Sivas’ta oynanan yari final maçlarinda rakiplerini yenerek birinci lige yükseldi. Maç sonu sporcularin kutlamasi renkli görüntüler olusturdu.

Cirit takimi, Tercan’da Belediyesi Baskani Lokman Gültekin ve vatandaslar tarafindan karsilandi. Tercan Mamahatun Atli Spor Kulübü Baskani Erkan Duran sampiyon olmanin büyük sevincini yasarken sporculari tek, tek kutlayarak takima maddi açidan destek verilmesini istedi.

Tercan Belediye Baskani Lokman Gültekin ise, “Bizim tarihimizde söyle bir söz var. Tarihin belleginde olmayan günden beridir Türk yigitleri at biner diyor. Gerçekten bu kültür bizim Tercan’imiza yerlesmistir. Tercanli at binmeyi çok sever. Erzincanli sairimiz Cemal Süreyya bile siirlerinde Türk yigitlerinin, Tercanli yigitlerin altlarinda çeviklesmis atlardan bahsediyor. Bizde bugün geçmisimizde bahsedilen bu gururumuzu yasiyoruz. Bu gururu bize Mamahatun Atli Spor Kulübü yasatti ki Sivas’ta yapilan gruplar arasi müsabakalardan sampiyon olarak Tercan’a döndüler. Biz belediye ve kaymakamlik olarak onlara her türlü destegi verdik vermeye de devam edecegiz. Bu vesile ile bende Tercan Mamahatun Atli Spor Kulübü Baskani Erkan Duran ve sporculara çok tesekkür ediyorum, destek bizden sampiyonluk sözü onlardan” dedi.

Kaynak: İHA