Serkan Özbalta Açiklamasi 'Buraya Gelmekten Son Derece Mutluyum'

Sakaryaspor’da Ilker Püren’den bosalan koltuk Serkan Özbalta’ya verildi. Imza töreninde konusan Özbalta, “Bu sehir futbolu biliyor. Buraya gelmekten son derece mutluyum. Bu takim saha içerisinde mücadele etmeli, iyi oyun oynamali. Dogaçlama bir oyun oynamamali. Bizler bunu sahaya, oyuncu arkadaslarimiza aktarmaya çalisacagiz” dedi.

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Sakaryaspor, yollarini ayirdigi Ilker Püren’den sonra bosalan koltuga son olarak Hatayspor’da görev alan Serkan Özbalta’yi getirdi. Gerçeklesen imza töreni sonrasinda Özbalta resmi olarak takimin basina geçti. Imza törenine Sakaryaspor Kulüp Baskani Cumhur Genç ve kulüp yöneticileri katildi.

Sakarya’nin futbol sehri oldugunu aktararak Özbalta, maçlarda dogaçlama oyuna yer vermeyecegine degindi.

“Hocamizin oynatacagi oyun bizim sevdigimiz bir oyun”

Imza töreni öncesinde açiklamalarda bulunan Sakaryaspor Kulübü Baskani Cumhur Genç, “Ilker Püren hocamizla yollari ayirdik, Serkan Özbalta hocamizla anlastik bir buçuk senelik bir sözlesme yaptik. Birazdan da kendisiyle imza atacagiz. Insallah Sakaryaspor’umuza hayirli olur. Futbolda var böyle seyler ama sakin olmamiz lazim 5-0’in hazmedememislik olabilir. Bodrum maçinda skordan çok mücadele eksikligi bizi daha çok yipratti. Bu kadar agir bir skor olmasa bunlar yasanmasa bunlar olmazdi ama Ilker hocam çok degerli bir hoca Insallah çok iyi yerlere gelecek. Sakaryaspor büyük bir camia baskisi da agir oluyor ve kaldirmak zor. Suanda gönderdigimiz hocanin ikinciyle arasinda 2 puan fark var. Kaybedilmis bir sey yok sorunu devam ettirip kangren olmasi haline gelmemesi için böyle bir karar aldik. Yani hocamizin oynatacagi oyun bizim sevdigimiz bir oyun ve bunu da saglayacagina inaniyoruz” dedi.



“Buraya gelmekten son derece mutluyum”

Sakaryaspor’un teknik adami olmaktan mutluluk duydugunu aktaran Serkan Özbalta, “Kulübün geçmisini veya suandaki zamanini anlatmak gerekmez. Ciddi büyük bir camia ve çok özel bir kulüp. Bu kulüpte bana görev verilmesinden dolayi son derece mutluyum. Tabi ki Sakaryaspor’un hedeflerini de biliyoruz. Geçen sene bence çok özel bir sampiyonluklari var. Üst kategoriye hak ederek çikislari var. Bu senede emin adimlarla yapilan transferler ve bu transferlerle beraber bir teknik ekiple yola çikildi. Ve bence iyi aslinda iyi seyler de yapildi diye inaniyorum. Bu sehir futbolu biliyor. Buraya gelmekten son derece mutluyum. Bu takim saha içerisinde mücadele etmeli, iyi oyun oynamali. Sahada bir felsefesi ve organizasyonlari olmasi gerektigine inaniyorum. Dogaçlama bir oyun oynamamali. Bizler bunu sahaya, oyuncu arkadaslarimiza aktarmaya çalisacagiz. Onlara bu anlamda yardimci olmaya çalisacagiz. Futbolu kültürü olan bir sehre katki saglamaya geldik” diye konustu.

Kaynak: İHA