Rusya-Ukrayna Arasinda Esir Takasi Açiklamasi 32 Ukraynali Asker Serbest Birakildi

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskani Andrey Yermak, Rusya ile yapilan esir takasinda 32 Ukraynali asker ve Ukrayna ordusunda gönüllü olarak görev yaparken öldürülen Israilli Dmytro Fialka’nin cesedinin geri alindigini açikladi.



Rusya ve Ukrayna arasinda esir takasi yapildi. Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskani Andrey Yermak yaptigi açiklamada, Rusya ile yapilan esir takasi ile 32 Ukraynali asker ile Ukrayna ordusuna gönüllü olarak hizmet ederken cephede ölen Israilli Dmytro Fialka’nin cesedinin geri alindigini belirtti.

Yermak, "Bugün yeni bir esir takasi yapildi. 32 savasçimizi ve Israilli Dmytro Fialka’nin cesedini geri almayi basardik. Geri alinanlar arasinda Ukrayna Silahli Kuvvetleri subaylari, çavuslari ve askerleri var. Hepsi siddetli çatismalarin yasandigi yerlerdeydi. Bu kisilerin tümü kayip olarak degerlendiriliyordu" dedi.



Özellikle Fialka’nin durumuna da deginen Yermak, "Özellikle ölen Israilli Dmytro Fialka, son iki yildir Ukrayna’da yasiyor ve Dinamo Lviv futbol kulübünde çocuklarin futbol antrenörlügünü yapiyordu. Ukrayna için savasti. Gönüllü olarak cepheye gitti" ifadelerini kullanarak, Fialka’nin Ukrayna’da evlendigini ve burada çocuklari oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA