Metin Öztürk Açiklamasi 'Ronaldo'yu Konusmaktan Çok Sistemi Konusmak Lazim'

Galatasaray Kulübü Ikinci Baskani Metin Öztürk, Cristiano Ronaldo’yla ilgili sorulan soruya “Ronaldo transferini konusmaktan çok sistemi konusmak gerekiyor. Bu transfer için imkan ve ihtiyaç olusmasi lazim. Su an görüyorsunuz ki biz dünya yildizlarini kadromuza kattik. Önemli olan bunlardan en yüksek verimi almak” açiklamasini yapti.

Galatasaray Kulübü, su sponsorlugu yaptigi Aroma ile sözlesmesini yenilerken, Ikinci Baskan Metin Öztürk de gündeme iliskin sorulan sorulara yanit verdi. Nef Stadyumu’nda yapilan lansmana Ikinci Baskan Metin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Sarikaya, Aroma Yönetim Kurulu Baskan Vekili Ege Durum ve Yönetim Kurulu Üyesi Onur Duruk katildi.

Sponsorlugun hayirli olmasini dileyen Metin Öztürk, “Insallah formalara da tasiriz. Amatör branslarimizda da Duruk Ailesi’ni görecegiz. Rahmetli dedeleriyle tanismistim. Gençler markayi daha ileri götürdü. Is birliklerinden dolayi kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.



“Ronaldo transferi için imkan ve ihtiyaç olusmasi gerekiyor”

Toplanti sirasinda Ege Duruk, Ikinci Baskan Metin Öztürk’e Cristiano Ronaldo’nun transfer olma ihtimali ile ilgili soru sordu. Öztürk ise bu soruya “Imkan ve ihtiyacin bulusmasi lazim. Okan Buruk yönetiminde takim gayet iyi gidiyor. Eski dönemlerden hatirlariz; gelen stardir ama o bölgenin ihtiyaci midir degil midir, o bölgenin ihtiyaci olmadigi zaman sikinti yasanmistir. Bu senenin gündeminde yok. Ama gündemden düsmeyecek sey, Galatasaray Türkiye’yi dünyada temsil eden, en önemli markalardan bir tanesidir. Önce 100. yilda futbol basta olmak üzere tüm branslarda en önde ipi gögüslemek sonra da Avrupa’da bunu devam ettirmek istiyoruz. Su anki tüm projeler bu çerçevede gidiyor. Galatasaray’da biz Ronaldo’yu konusmaktan çok bence sistemi, projeyi ve planli olmayi konusmaliyiz. Su an görüyorsunuz ki biz dünya yildizlarini kadromuza kattik. Önemli olan bunlardan en yüksek verimi almak” dedi.



“Mata ve Icardi’den beklentilerimiz yüksek”

Yeni bir yönetim olduklarinin altini çizen Metin Öztürk, “Kayseri deplasmaniyla beraber baska bir Galatasaray izleyecegiz. Geldigimiz zaman bir planlama yoktu. Bundan önceki teknik heyet bize bir dosya dahil bir sey birakmamisti. Öyle olunca kisa sürede transferler yapildi ve çogu oyuncu daha 3 ya da 4. haftada oynamaya basladi.

Beklentilerimizin yüksek oldugu Mata ve Icardi var. Daha sahada yoklar, yeni yeni süre alacaklar. Amaç seyir zevki yüksek bir futbol izletip sonda sampiyon olmaksa, Galatarasay eminim Okan Buruk liderliginde bunu gerçeklestirecektir. Her kulüp iyi takim kurdu ve tüm maçlari zevkle izliyoruz. Biz Galatasaray’iz. Tüm hedefimiz sampiyon olmak üzere. Önemli olan kimsenin hakki yenmesin, adaletli bir lig olsun, hakemlerimiz de planli ve kasitli bir haksizlik yapmasin. Herkes için söylüyoruz bunu. Okan hocamiza da, futbolcu kardeslerimize de çok güveniyoruz. Eminiz ki bu sezonun sonunda Galatasaray sampiyon olacak. Sadece futbolda degil bu sene tüm branslarda ciddi takviyeler yaptik. Eminiz ki bu sene Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinda Galatasaray, markasina ve armaya uygun basarilar elde edecek” açiklamasini yapti. Açiklamalarin ardindan sözlesme imzalandi ve fotograf çekimiyle toplanti tamamlandi.

Kaynak: İHA