Giovanni Guidetti Açiklamasi 'Bizim Için Nötr Bir Turnuvaydi'

Dünya Kadinlar Voleybol Sampiyonasi Çeyrek Final maçind ABD’ye 3-0 maglup olan A Milli Kadin Voleybol Takimi’nda Basantrenör Giovanni Guidetti, “Bizim için nötr bir turnuvaydi” dedi.

A Milli Kadin Voleybol Takimi, Dünya Kadinlar Voleybol Sampiyonasi Çeyrek Final karsilasmasinda ABD’ye 3-0 maglup olarak turnuvaya veda etti. Mücadelenin ardindan açiklamalarda bulunan Basantrenör Giovanni, “ABD’yi tebrik ediyorum. Turnuvadaki en iyi oyunlarini bugünkü maçta sergilediler. Tabii ki, olimpiyat sampiyonu olduklari için bu tür maçlari yogun stres altinda nasil oynayacaklarini çok iyi biliyorlar. Nasil söyleyebilirim bilmiyorum fakat turnuva bizim için nötr idi. Turnuva bizim için çok büyük bir üzüntüye sebep olmadi diyebilirim. Tayland haricinde ki o da iyi oynadigimiz bir maçti ama bizden daha asagi seviyedeki takimlarin hepsine karsi kazandik, bizden üst seviyedeki takimlarin hepsine karsi ise kaybettik. Isimizi yaptigimizi düsünüyorum fakat dünyadaki üst seviye takimlar ile rekabet etmek konusunda eksiklerimiz oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Üstündag: "Oyun olarak iyi bir oyun oynamadik”

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag ise maç sonunda yaptigi açiklamada, “Çeyrek finalde bugün turnuvayi sonlandirmis olduk. Çeyrek finale kadar yükseldik, ilk sekizde yer aldik fakat yari final vizesi alamadik. Oyun olarak da iyi bir oyun oynamadik. Takimimiza, ülkemize, bize yakismayan bir voleybol oynadik, bunu kabul ediyoruz. Dolayisiyla üzgünüz ama insallah önümüzdeki yil Avrupa Sampiyonasi artik kulüplerin dünya sampiyonasi baslayacak. Çok genç bir takim, gelecegi olan bir takim. Güzel yerlerde güzel isler yapacagina inaniyorum” seklinde konustu.

Sampiyona organizasyonu ile ilgili de konusan Üstündag sunlari söyledi:

“Çok kötü bir organizasyon, bunu ben degil bütün kafileler söyledi ki zaten iste 50 dakikada otelden salona ulastik. Bu Polonya’da bu üçüncü sehrimiz, Gdansk, Lodz ve bugün Gliwicedeyiz.”

Kaynak: İHA