Bilecik 1969 Spor Kulübü Taraftarini Tasiyan Otobüse Silahli Saldiri TBMM Gündeminde

Istanbul’da oynanan amatör maç sonrasi otobüslerine binerek Bilecik’e dönmek üzere olan 1969 Bilecik Spor Kulübü taraftarini tasiyan otobüsün önü kesilerek camlarin kirilmasi ve silahla 6 el ates edilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne tasindi.

Bilecik Milletvekili Yasat Tüzün, 9 Eylül Pazar günü Kagithane Yesilce Spor Tesisi’nde oynanan Istanbul Bayburtspor 1918 - 1969 Bilecikspor Spor Kulübü karsilasmasinin son dakikalarinda tribünde baslayarak, maç sonunda Bilecik taraftarini tasiyan otobüsün önü kesilerek camlarin kirilmasi ve silahla 6 el ates edilmesi meclise tasidi. Tüzün, Türkiye gündeminde ilk siralarda yerini alan olayla ilgili Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan cevaplandirilmasi için soru önergesi verdi.

"Büyük Bilecikspor taraftarina geçmis olsun dileklerimi iletiyorum"

Tüzün yaptigi açiklamada, “Bölgesel Amatör Lig’de mücadele veren Bilecikspor taraftarlarimizin maç sonunda yasadiklari talihsiz olaylar için çok üzgünüm. Ikinci haftasi oynanan Bölgesel Amatör Lig’in bu sekilde ülke gündeminde olmasi, yasanacak daha büyük olaylarin önüne geçmek adina alinacak tedbirlerin derhal alinmasi gerektigini anlatmaktadir. Spor müsabakalarinin bu konular ile anilmamasi gerektigine inanan bireyler olarak derhal gerekli müdahaleler yapilmasi gerektigi kanaatindeyiz. Bu çerçevede konuyu Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya yazili olarak sordum. Büyük Bilecikspor taraftarina geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bilecikspor taraftari her deplasmanda takimimizi en iyi sekilde destekleyecek, bu tarz olaylarin yasanmamasi için her zaman elinden geleni yapacaktir. Bir daha böyle olaylarin yasanmamasini diliyorum” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün’ün, Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan cevaplandirilmasi istedigi sorular söyle:

"TFF tarafindan organize edilen ve seyircili oynanan Bölgesel Amatör Lig müsabakalarinda saha, tribün ve maç sonu güvenligini yeterli derecede saglayacak önemler alinmiyor mu? Maç bittikten sonra taraftarlarin özellikle deplasman takiminin taraftarlarinin bölgeden güvenli bir sekilde ayrilmalari niçin saglanamamistir? Bilecikspor taraftar otobüsüne saldiran kisilere özellikle grubu kiskirtan, sevk eden kisi hakkinda islem yapildi mi? Hangi islemler yapildi, o esnada olay yerinde olan ve saldiriyi önlemekte yeterli çabayi göstermeyen kolluk mensuplari hakkinda bir islem yapildi mi? Medyada görüntüleri net sekilde gözüken taraftar otobüsünü hedef alarak silahla 6 el ates eden sahis hakkinda hangi islem yapildi. Maç esnasinda ve sonrasinda çikan olaylarla ilgili güvenlik yetersizligimi var, ihmal mi, ihmal var ise görevliler hakkinda yapilan islem var mi?"

Herhangi bir bilgi verilmedi

Öte yandan IHA muhabiri, silahla ates eden sahis hakkindaki akibeti ögrenmek için Kagithane Kaymakamligi aradi fakat kendisi Kagithane Ilçe Emniyet Müdürü özel kalemine yönlendirildi. Özel kalem ise konu hakkinda herhangi bir bilgi vermeyerek, muhabiri baska bir birime yönlendirdi. Fakat daha sonra ilçe emniyet müdürlügünün dahili hattini kimse açmadi.

Kaynak: İHA