Basketbol Sampiyonlar Ligi Açiklamasi Galatasaray Nef Açiklamasi 86 - Legia Warszawa Açiklamasi 71

Galatasaray Nef, Basketbol Sampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki ikinci maçinda konuk ettigi Legia Warszawa’yi 86-71 maglup etti. Sari-kirmizililar Avrupa’da iki maçta iki galibiyetle yoluna devam etti.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maça Dee Bost, Braian Angola-Rodas, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Mahir Agva beslisiyle baslayan Galatasaray’da 5 isim çift haneli sayi üretti.

Dee Bost 15 sayi, 11 asist ve 3 top çalma performansiyla galibiyetin mimarlarindan olurken Angelo Caloiaro 22 sayisiyla en skoreri oldu. Mahir Agva 13 sayi, 3 ribaunt ve 4 top çalma ile katki verdi. Dylan Ennis 11 sayi, 5 ribaunt; Sadik Kabaca ise 10 sayi, 8 ribauntla maçi tamamladi.

Dengede baslayan mücadelede ilk çeyregin yari dilimi 12-11 dengede geçerken ikili oyunlarla sayilar bulan Mahir Agva’nin boyali alandaki etkili oyunu dikkat çekti. Dee Bost’un üst üste iki üçlügüyle rakibin sayilarina karsilik veren Galatasaray Nef, ilk periyodu 22-20 önde geçti. Sari-kirmizililar savunmada iyi bir performans sergilerken 4-0’lik seriyle girdigi moladan sonra seriyi 9-0’a çikardi. Kalan bölümde Legia, Myka’nin çember altindaki etkinligi ve Mc Callum’un üçlügüyle karsilik verirken, ilk yari 49-39 Legia üstünlügüyle sona erdi. 3. Periyotta Caloiaro’nun üst üste 8 sayi bulmasi ve Berzins’in son saniye basketiyle final periyoduna 63-63 esitlikle girildi.

Son çeyrekte, Sadik Kabaca’nin ardindan Dylan Ennis’in üst üste üçlükleriyle 11-2’lik baslangiç yapan ve sayisal üstünlügü eline alan sari-kirmizililar, son üç dakikaya çift haneli farkla girdi. Galatasaray Nef, rakibin farki 5’e indirmesinden sonra Sadik ve Dee Bost’un üçlükleriyle maçi kopararak mücadeleyi 86-71 kazandi.

Kaynak: İHA