Avrupa Sampiyonu Genç Kizlar Çiçeklerle Karsilandi

Ispanya’nin Mallorca sehrinde düzenlenen Avrupa Gençler (Kadin) Bocce Petank Sampiyonasinda genç kizlar, Avrupa Sampiyonu oldu.



Ispanya’nin Palma de Mallorca kentinde 6-09 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Ümitler ve Gençler (Kadin-Erkek) Bocce Petank Sampiyonasinda 20 ülke takimi yaristi. Rabia Nur Uzunay, Büsranur Uzun, Demet Sahin ve Merve Karakaya’dan olusan milli takim grup maçlarinin ardindan son sekize kalma basarisi gösterdi. Yari finalde sampiyonanin favorisi Fransa ile karsilasan Milliler, 8-2 geriden gelip karsilasmayi 13-11 kazanarak finale çikti. Favori Fransa’yi devre disi birakan genç millilerin rakibi finalde Ingiltere oldu.

Sampiyonluk maçinda Ingiltere ile karsisinda müthis bir özgüven ve hirsla sahaya çikan genç milli takim, bu maçi da 13-8 kazanarak altin madalyanin sahibi oldu. Kazanilan Avrupa Sampiynolugu, ülke tarihinde kadinlarda ilk defa Bocce Petank bransinda uluslararasi bir basari olarak tarihe geçti.

“Duygularimiz tarif edilemez”

Avrupa Sampiyonu milli takim Denizlili Antrenörü Bülent Sevinç, sampiyonlugun gelis hikayesini paylasti. Geçtigimiz yil Milli Takim teknik kadrosuna davet edilen Antrenör Sevinç, sampiyonaya çok iyi hazirlandiklarini, takim olarak hirsla ve inançla motive olarak Ispanya’ya gittiklerini söyledi.

Iddiali ve zorlu rakiplere ragmen oyuncularinin Ay yildizli formayi tasimanin sorumluluguyla ülkemize Avrupa Sampiyonlugu kazandirdigini belirten Sevinç, Istiklal Marsini okutmanin ve Türk Bayragini dalgalandirmanin gururunu yasadigini söyledi.



Molla Ahmetlerden çikip Ispanya’da Avrupa sampiyonluguna

Bocce Milli Takiminin Denizlili kaptani Merve Karakaya, bes yil önce tanistigi Bocce bransiyla uluslararasi basarida pay sahibi oldu. Pamukkale Belediyespor Kulübü sporcusu olan 16 yasinda ki Merve, Babadag’in Mollaahmetler Mahallesinden çikip ayyildizli formayi giyerek ve üstüne Avrupa Sampiyonlugu unvani ile örnek bir basariya imza atti. Millilerin takim kaptani Merve Karakaya ve Milli Takim Antrenörü Bülent Sevinç, Çardak Havaalaninda ve Molla Ahmetler Mahallesinde yakinlari ve okul arkadaslari tarafindan çiçeklerle karsilandi.

“Bocce’de millilerimiz tarih yazdi”

Bocce’de Genç Milli Takimin Avrupa Sampiyonlugu sonrasi Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, sporculari ve Milli Takim Antrenörlerini kutladi. Denizlili Milli Sporcu Merve Karakaya ve Antrenör Bülent Sevinç’e yasattiklari gurur için tesekkür eden Ilman, ülkemize kazandirilan bu basarida emegi geçenleri kutladi.

Kaynak: İHA