Sinan Kaloglu Açiklamasi 'Beni Çok Üzen Konu Maglubiyet Degil, Taraftarimizin Tepkisi Oldu'

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, 2-0 maglup olduklari Çaykur Rizespor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, taraftarin genç oyunculari isliklamasini ve istifaya davet edilmesine maglubiyetten daha çok üzüldügünü söyledi. Kaloglu, “Bu sene bizim kulübümüzün en önemli yili. Biz bu sene ligde kalmak zorundayiz. Bu senede taraftarimizi yanimizda görmek istiyoruz, bize karsi degil” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 8. hafta maçinda Altay, konuk ettigi Çaykur Rizespor’a 2-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, degerlendirmelerde bulundu. Kaloglu yaptigi açiklamada, “Hem kendi takimimi hem de rakip oyunculari mücadelelerinden dolayi kutlarim. Üzgünüz, kendi sahamizda kazanmak istiyorduk. Son 4 haftada yenilmeyen, son 3 haftadir gol yemeyen bir takimdik. Maça çikmadan önce takimimizda as oyuncularimizin oynayamamasi eksikliklerini fazlasiyla hissetmemize sebep oldu. Dar bir kadroya sahibiz. 4-5 oyuncumuzun oynamamasi bizi etkiledi. Gençlerimize sans verdik, onlar da elinden gelen mücadeleyi yaptilar. Kolay bir maç da degildi. Rakip de iyi organize olan bir takimdi. 4 maç sonunda kendi sahamizda yenildik, üzgünüz” dedi.



"Beni çok üzen konu maglubiyet degil, taraftarimizin tepkisi oldu"

Taraftarlara da seslenen Sinan Kaloglu, sözlerini söyle tamamladi: “Taraftarlarimizi anliyorum. Onlari üzdügümüz için de özür dileriz. Buraya gelen taraftar sayisi çok az. Maalesef çok destek göremiyoruz. Biz bu umut sezonunda 16-17 yasindaki çocuklar bugün sahadaydi. Bu oyunculari en ufak bir pas hatasinda tepki aldigini gördük. 4 maçtir yenilmeyen bir takimin ve 16-17 yasindaki futbolcularla oynayan bir takimin böyle tepki almamasi gerekiyor. Bizlere sabir gösterilmesi gerekir. Biz hep umur sezonu ve sabir sezonu dedik. Kadromuz bu arkadaslar. Transfer yasagimiz var ve biz geçen seneden kalan oyuncularimizla bir mücadele gösteriyoruz. Diger takimlar gibi çok asagilarda degiliz. Bugün kazansaydik 4-5 tane takimi altimiza alacaktik. Bizim daha fazla destek almamiz lazim. Bizim oyuncu kadromuz kisitli olmasina ragmen oyuncularimiz isliklaniyor, ben istifaya davet ediliyorum. Futbolda tabii ki maglubiyetler de var. Önemli olan sabir göstermek. Taraftarlarimizin bunu anlamasi lazim. Oyuncularimiz bu, kadromuz bu. Beni çok üzen konu maglubiyet degil, taraftarimizin tepkisi oldu. Biz gençlere bir kimlik kazandirmanin derdindeyiz. Biz ve oyuncular bu armaya sahip çikmak için birçok riski göze alarak geldik. Takimi bir noktaya getirdik. Bu sabirsizlik niye? Bu sene bizim kulübümüzün en önemli yili. Biz bu sene ligde kalmak zorundayiz. Bu sene de taraftarimizi yanimizda görmek istiyoruz, bize karsi degil.”

Kaynak: İHA