Riza Çalimbay Açiklamasi 'Bu Galibiyetin Arkasini Getirmeliyiz'

Süper Lig’in 9. haftasinda Basaksehir’i deplasmanda 2-0 maglup eden Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan konustu. Bu galibiyetin arkasini getirmeleri gerektigini söyleyen Çalimbay, taraftarlarin da takima sahip çikmasi gerektigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta mücadelesinde Basaksehir’i Sabia’nin attigi gollerle 2-0 maglup ederek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini elde eden Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Iyi bir maç oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam “Son dönemde oynadigimiz en iyi maçlardan birisiydi. Çok iyi organize olduk. Bir deplasmanda nasil oynanmasi gerekiyorsa öyle oynadik. Basaksehir hem ligde hem Avrupa’da çok basarili ve iyi bir kadroya sahip. Bütün tedbirlerimizi aldik ve iyi bir galibiyet aldik. Bundan önce talihsiz beraberlik ve maglubiyetler almistik, bunu telafi ettik ama sadece bir maç kazandik. Bu maçi kazanmamiz çok önemliydi. Bütün amacimiz hem Avrupa hem de ligde gidebildigimiz kadar gitmek ve arkasini getirmemiz gerekiyor” dedi.

Gradel’in yedek baslamasi hakkinda da konusan Çalimbay, “Gradel hemen hemen her maçta oynadi. Bu nedenle dinlenmesi gerekiyordu bir süre. Hatta bugün mecbur kalmasaydim oyuna almayacaktim. Birçok maç oynayacagiz. Lig var, kupa var. Bikkinlik, yorgunluk olabilir diye dinlendirdik kendisini ve tam da zamaninda oyuna aldik” diye konustu.



“Taraftarlar bu takima destek olmali”

Maç boyunca deplasman tribünündeki taraftarlarin takimi desteklemesi hakkinda da konusan Riza Çalimbay, “Anadolu’da 3 sene üst üste Avrupa’ya giden baska takim yok son dönemde. Lige her zaman erken basliyoruz. Geçen sezon lige en erken biz baslayip en geç biz bitirdik. Bu takim çok basarili. Bu takim her zaman iyi olmayabilir. Özellikle Sivas’taki taraftarlarin oyunculari yuhalamasi çok büyük yanlis. Bu takim biz geldigimizden bu yana çok güzel isler yapti, ülkeye puanlar kazandirdi. Ne olursa olsun sahip çikilmasi gerekiyor. 3 bin kisiye oynamak Sivasspor’a yakismiyor. Buradaki seyirci maçin basindan sonuna kadar büyük bir destek verdiler. Maçin sonunda da oyunculari alkisladilar. Biz ulusal basindan uzagiz. Orada olanlari da kimse görmüyor. Ne sikintilar yasayarak bu maçlari oynuyoruz. Gece burada kalip Çarsamba sabah Kosova’ya gidecegiz. Sivasspor’un bütçesi belli, alacagi oyuncular belli. Hiçbir zaman istedigimiz oyuncuyu alamayiz, paramiz yeten oyuncuyu aliriz. Taraftarlarin da buna dikkat etmesi gerekiyor. Bu takima daha çok sahip çikmalilar” açiklamasinda bulundu. Çalimbay son olarak maçta sakatlanan Ulvestad’in durumuyla ilgili “Son durumunu bilmiyorum, hastaneye kaldirdilar. Serdar Gürler yanimiza geldi özür dilemek için, kazayla burnu Serdar’in dizine gelmis. Kirik olabilir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA