Emre Belözoglu Açiklamasi 'Kazanmak Isteyen Oyuncularla Oynamaya Gayret Edecegiz'

Süper Lig’in 9. haftasinda sahasinda Sivasspor’a 2-0 maglup olan Basaksehir’de Teknik Direktör Emre Belözoglu maçin ardindan konustu. Takiminin hantal oynadigini ve oyunu hizlandiramadigini söyleyen Belözoglu, “Kazanmak isteyen oyuncularla oynamaya gayret edecegiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta mücadelesinde sahasinda Sivasspor’a 2-0 maglup olarak bu sezon ilk yenilgisini alan Basaksehir’de Teknik Direktör Emre Belözoglu, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Kazanmak istedikleri bir maç oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Belözoglu, “Kazanmak istedigimiz ve bu yönde planlama yaptigimiz bir maçti. Ama son 2 haftadir oyunun, sezon basinin gerisinde kaldigini söylemistim. Kazansak da bu böyleydi. Bugün bize hem mesafe hem de alan veren bir rakibe karsi pozisyon üretebilirdik. Son 2 haftadaki gibi hantal oynayarak oyunu hizlandiramadik. Yakaladigimiz pozisyonlar da vardi. Rakip çok gelmeyi tercih etmedi, oyun anlayisi böyleydi. Geldikleri pozisyonlari da degerlendirdiler. Sivasspor’u tebrik ediyorum ilk galibiyetlerini aldilar, biz de ilk kez yenildik. Kazanmayi kendilerine aliskanlik haline getiren oyuncularla, bundan keyif alan oyuncularla oynamaya gayret edecegiz. Kaybetmeyi dogal gören oyuncularla degil. Burada da bizim tercihlerde hatalarimiz oldu. Pozisyonumuzu ligde ve Avrupa’da koruyup çalismalarimiza kaldigimiz yerden devam edecegiz” diye konustu.



“Kazanmayi istemek ve arzu etmek önemlidir”

Kapali savunmalar konusunda gerekli çalismalari yaptiklarini ve bu anlamda takima gösterdikleri opsiyonlar oldugunu da sözlerine ekleyen Emre Belözoglu, “Bu opsiyonlara sadik kalindiginda da pozisyon üretiyoruz. Ama ne yazik ki sahada duygusal oynayan oyuncular oluyor. Futbolcu da bazen kendi agirligini ortaya koymak ister. Gösterdigimiz formasyona sadik kaldiklarinda çözemedigimiz anlar da oluyor. Gerek Riga maçinda gerekse de bu maçta, pozisyonlarina sadik kalsalar çok rahatlikla pozisyon üretebilecek ortamlari yakaliyoruz. Ama bazen kendi duygulariyla oynamak istiyor oyuncular. Uzun süredir kazanan ve özgüvenle oynayan oyuncu grubu oldugu için, özellikle onlari motive etmekte ve oyuna sadik kalma konusunda zorlaniyoruz. Toparlayacagimizi ümit ediyorum. Ama kazanmayi istemek ve arzu etmek de önemlidir. Geride kalsaniz da bunu istemek önemlidir. Oyunun belli anlarinda bunu istedik ama bütününde istedigimizi düsünmüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA