Bayburt Üniversitesinin Bocce'deki Uluslararasi Basarilari Kaldigi Yerden Devam Ediyor

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Egitimi Ögretmenligi Bölümü ikinci sinif ögrencisi Aylin Emir’in de yer aldigi Kadin Ümit Milli Takimi, Avrupa Ümitler ve Gençler Bocce (Petank) Sampiyonasi çerçevesinde gerçeklesen Milletler Kupasi müsabakalarinda üçüncülük derecesi elde etti.

6-9 Ekim tarihlerinde Ispanya’nin Palma del Mallorca sehrinde düzenlenen Sampiyonanin üçüncü günündeki Milletler Kupasi kategorisinde basari göstererek yari finale yükselen Kadin Ümit Milli Takimi adina mücadele eden Aylin Emir, kazandigi puanlarla üçüncülük basarisinda büyük pay sahibi oldu. Bocce disiplininde son zamanlarda elde edilen büyük basarilarda bireysel olarak ve takim halinde öne çikan Bayburt Üniversitesi ögrencileri, bu alanda bir ekolün gelismesinde genç sporculara rol model oldu.

Sampiyonada kazanilan tarihi basari sonrasinda duygularini paylasan Bayburt Üniversitesi ögrencisi Aylin Emir, tüm dünyada ilginin giderek arttigi Bocce sporunun milyonlarca insan tarafindan oynadigina atif yaparak, "Avrupa’nin en iyilerinin millî takim düzeyinde yaristigi bir sampiyonada seçkinler arasinda bu basariyi yakalamak bizler için çok önemliydi. Çünkü ülkemizin Bocce sporunda ne denli markalastigini ancak seçkinler arasindaki basarimizla bir kez daha kanitlayabilirdik. Basta Federasyon Baskanim ve Rektörüm Prof. Dr. Mutlu Türkmen olmak üzere, antrenörüme ve takim arkadaslarima çok tesekkür ederim" dedi.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Uluslararasi Bocce Konfederasyonu (CBI) Baskanligi görevlerini yürüten Rektör Türkmen, Kadin Ümit Milli Takiminin üçüncülük basarisi vesilesiyle tebrik ederek Aylin Emir’in basarida pay sahibi olmasinin mutlulugunu bir kat daha artirdigini söyledi.

Rektör Türkmen, "Artik her sampiyonada podyum için variz. Biz, sampiyona takimi olma hedefimizi sampiyon takim olma hedefine yükselttik. Bu hedefi her sampiyonada gösterilen basarilarla saglamlastiriyor ve sporcularimizin podyumda yer almasiyla gururlaniyoruz. Üniversitemiz bu anlamda Bocce sporunda sampiyonluklar elde eden millî takimlarimiza en büyük kaynak olusturan ekollerden biri olarak göz dolduruyor. Basarida emegi geçen tüm federasyon ekibimize ve Spor Bilimleri Fakültemize minnetle tesekkür ederim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA