Abdullah Avci Açiklamasi 'Öz Elestirimizi Yapacagiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, geçis döneminin sancilarini yasayabileceklerini belirterek, taraftarlarin sonuna kadar kendilerine yardimci olmalari gerektigini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 0-0 berabere kaldiklari Kasimpasa maçinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda öz elestiri yapacaklarini belirterek, "Ilk yari bir tane pozisyonumuz var ve rakibe pozisyon vermedik. Oyun tatmin edici degildi. Kendi sahamizdan rakip sahaya paslar attik. Bizim rakibi kosturmamiz lazim, topun pesinden kosmamamiz lazim. Ikinci yari degisiklikler sonrasi rakibi daha fazla sahasina kapattik. Firsatlar var mi? Evet var. 20 tane sut attik, belki yarisi isabetli, yarisi isabetsizdi. 90. dakikada gol atip kazansak dahi ben kendimle ilgili bir öz elestiri yapacaktim. Kendimizi elestirecegiz, daha iyisini nasil yapabiliriz diye. Oyuncu kendine özel elestiri yapacak. Bireysellik bu oyunu kaldirmaz. Kendini ispatlamaya gerek yok, bu oyuncu grubu zaten kendisini ispat etmis bir oyuncu grubu. Çok mu kötüyüz, bir sitem veya rica mi? Kazansak lider oluyorduk. Bir geçis döneminin sancilarini yasayabiliriz ve geçis döneminde bunlar gayet olabilecek bir seyler. Iki bekin degismis, iki tane sezonu kapatan oyuncun var. Hücum hattin tamamen degismis ona ragmen yensek liderdik. Bugün bizim taraftarimizin destegine ihtiyacimiz var. Bugün bize sonuna kadar yardimci olmalari gerekiyor. Lider oldugumuz zaman baska bir sey oluyor. Çikan oyuncun protesto, giren oyuncun protesto. Maç içinde bana yapin, maçtan sonra takima yapin. Ama maç aninda protesto ile yapamayiz. Geçen sene beraber savunma yaptik, beraber hücum yaptik. Ama bugün topu yana atiyoruz, ikinci pastan sonra ileri vuruyoruz, tekrar topu almak için tribünden ses çikiyor, oyuncu topu rakibe atiyor. O zaman susuyorlar. Lütfen rica ediyorum. Bu firsatlar tekrar gelecek. Daha takim halinde grup enerjisi içinde devam edecegiz. Bugün bir firsat vardi bunu kaçirdik. Taraftarlarimizdan bunu rica ediyorum. Özellikle bunu sizden ve taraftarlarimizdan rica ediyorum" ifadelerini kullandi.

Bir gazetecinin, Trezeguet’e yapilan faul sonrasi yasanan penalti tartismalarini nasil degerlendirdigi sorusu üzerine ise Abdullah Avci, su ifadeleri kullandi: "Pozisyonu görmedim ama sordum aninda ekranda var kenarda. Oyun devam ediyor, oraya dönemem orada kalamam. Bunu siz medya elestireceksiniz. Su an ne yapayim, neyi geri çevirebilirim ki? Oyuncu üzerinden çok igrenç, igrenç demeyim de sosyal medya da yokum, ama duyuyorum, oyuncu üzerinden, hakem üzerinden neler oluyor. Herkesin ailesi var. Ben kimseyi öne atmadim. Ben 68’e 105’in içerisinde kalmaya devam edecegim" dedi.

"Bir oyuncunun isteksiz olacagina katilmiyorum ama formsuz olabilir yorgunluk olabilir" diyen Avci, "Türkiye’de en fazla genç oyuncu oynatip kazandirip belki de yurt disina yollayan birisiyimdir ekibiyle birlikte. Buraya katilimi için tercih ettimiz Lahtimi’yi geçen sene de istemistik. Fenerbahçe’de Arda konusuluyor, burada Lahtimi konusuluyor. Her teknik adam bunu oynatmak ister. Taraftar 5-10 dakikalik oyuncuyla onu görmek ister ve hep öyle olmasini ister. Ama öyle olmayinca da sonucu görüyoruz. Onun için en dogru zamani buldugumuz anda oynatacagiz" seklinde konustu.

Formasyon denemelerine devam edeceklerini belirten Avci, "Formasyonlar deniyoruz ve bunlari denemeye de devam edecegiz. Bugün Gbamin konusuluyor ve iki haftadir sakatti. En iyisini bulup en iyi sekilde bir formasyon bulup, bir standarti yakalayip devam etmemiz gerekiyor. Geçis döneminde Trabzonspor bugün kazansa liderdi ve bunu atlamayalim. Geçen sezon yaptigimiz gibi. Benim oyuncum giren de çikan da zihinsel anlamda sorunlu su an. Protesto var mi? Var. Takima komple protesto olabilir, bireysel olarak olmaz. Biz beraber sampiyon olduk. Bu taraftar geçen sezon savunmayi hücumu birlikte yapti. Bu sehrin çok büyük enerjisi var ama olumsuzlugu biraksinlar. Ama ben lider de olsak bu elestiriyi yapacaktim. Iyi oynamadik ama kazanabilirdik "ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA