Sakaryaspor - Yeni Malatyaspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 7. haftasinda Sakaryaspor, konuk ettigi Yeni Malatyaspor’u 3-1 maglup etti. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Sakarya’nin büyük bir camia oldugunu ifade ederken, Sakaryaspor Teknik Direktörü Ilker Püren ise kazanma aliskanligi elde edeceklerini söyledi.

Spor Toto 1. Lig’in 7. haftasinda Sakaryaspor, sahasinda Yeni Malatyaspor ile karsilasti. Karsilasmada Sakaryaspor, rakibini 3-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda her iki takimin teknik direktörü açiklamalarda bulundu.

“Geçmisi büyük olanlarin her zaman gelecegi de büyük olur”

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Sakaryaspor büyük bir camia tabi sadece takimla mücadele etmiyorsunuz. Taraftari, takimi atesliyor kendi sahasinda, geçmisi çok büyük bir takim. Sadece 11 kisiyle mücadele etmiyorsunuz, arkasi da geliyor bu isin. Sanssizliklar, kirilma noktalari bize yardimci olmuyor. Isin gerçegi de bu. Birden sonra ikiyi yapsak belki maçi koparacaktik. Maçin ilk yarisinda sonlarina dogru hiç yenmemesi gereken goller yedik. Tabi bu karsi takimi avantajli içeriye soktu. Bizim de hücum hattinda çok fazla alternatifimiz yoktu, stoperi, santrafor yapmak zorunda kaldik. Sonra kaptanda atilinca maçin hikayesi bitmisti. Maçi bu kadar özetleyebilirim. Tabii ki dik durmak lazim, ayakta kalmak lazim. Çünkü çok zorlu sartlarda mücadele ettik. Takim mücadelesine devam eder futbol bu, bir gün yenersin, bir gün yenilirsin ama 3-1 iken bile penalti kaçti Sakarya’nin, biz 3-2’yi kovaladik, 10 kisiyle hücum yapabildik. Bundan sonra basarilar diliyorum, daha güzel günler de görürsünüz insallah. Çünkü geçmisi büyük olanlarin her zaman gelecegi de büyük olur” dedi.



“Konsantrasyonumuzu yüksek tutacagiz ve kazanma aliskanligi elde edecegiz”

Sakaryaspor Teknik Direktörü Ilker Püren, “Milli takim arasindan sonra 12-13 günlük süre zarfi içerisinde tabii ki çalismalarimizi yaptik ama özellikle hazirlik döneminde çok fazla hazirlik maçi oynamis ve lige de 6 maç oynamis sekilde girdigimiz için o arada maç yapmayi tercih etmedim. Daha ziyade sakatliktan dönen, takima yeni katilmis oyuncularin antrenman seviyesini yükseltme amacimiz vardi. Bunun ilerleyen haftalarda olumlu etkileri olacak ama oyuna ilk basladigimiz anda tam konsantrasyonu saglayamadik, oyunun içine giremedik. Saha içi kalibrasyonumuzda belli dengesizlikler vardi. Bu anlamda rakiple topu çok fazla ayaginda tutmayip uzun toplarla üstümüze gelince onlarin da bize katmis oldugu daginiklikla tam istedigimiz oyunu oynayamadik. Ama ikinci yari konsantrasyonumuzla kendi oyun anlayisimizi sahaya yansitma istegimizle iyi bir oyun oynadigimizi düsünüyorum. Kazandik, mutluyum. Artik önümüzdeki haftaya bakacagiz. Tabii ki bu ligde kolay maç, zor maç ayrimi yapmak mümkün degil zaten bu ligi zevkli yapan en önemli olay en alttaki takimin en üstteki takimi yenebilme ya da puan alabilmesi. Burada biz dikkatimizi, konsantrasyonumuzu yüksek tutacagiz ve kazanma aliskanligi elde edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA