OMÜ'lü Berat Acar Dünya Sampiyonu

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliginde Samsun’da gerçeklestirilen FISU Üniversiteler Dövüs Sporlari Dünya Kupasi Boks bransinda +92 kilo kategorisinde OMÜ ögrencisi Berat Acar, dünya sampiyonu oldu.

50 ülke 430 üniversite ve 760 sporcunun katildigi FISU Üniversiteler Dövüs Sporlari Dünya Kupasi sambo, wushu, boks, karate, muay thai ve güres kategorilerinde gerçeklestirildi.

Sambo kategorisinde sampiyon olan OMÜ ögrencisi Serdem Daharli’dan sonra boks kategorisinde Berat Acar OMÜ’nün çikardigi ikinci sampiyon oldu.

OMÜ Yalçin Tasmektepligil Spor Salonu’nda gerçeklestirilen boks müsabakalarinin final mücadelesini salonda takip eden OMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk, müsabaka sonrasinda Berat Acar’i tebrik etti. Berat Acar’in basarisindan dolayi mutlu ve gururlu olduklarini belirten Batuk, “Ögrencimizin sampiyon olmasi üniversitemiz adina basaridir. Berat’in almis oldugu bu sampiyonluk bizi ve onu yetistiren hocalarini gururlandirdi. Hem kendisini hem de hocalarini tekrar tebrik ediyorum ve bize bu gururu yasattiklari için tesekkür ediyorum” dedi.

Sampiyon olan Berat Acar ise “Çok mutlu ve gururluyum. Hem aileme hem hocalarima hem de üniversite yönetimimize destekleri için çok tesekkür ediyorum. Beni desteklemeye gelen seyircilerimize de çok tesekkür ediyorum” ifadeleriyle duygularini dile getirdi.

Tebriklerin ardindan, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan sampiyon olan Berat Acar’a final maçinda kullandigi eldivenleri hediye edildi.

Kaynak: İHA