Okan Buruk Açiklamasi 'Zemin Bugün Inanilmaz Kötüydü'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Adana Demirspor maçinin ardindan, “Saha bugün inanilmaz kötüydü. Zemin bu zamana kadar oynadigimiz en kötü zemindi. Iki takim da bundan etkilendi” dedi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasinda deplasmanda konuk oldugu Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldi. Maç sonu basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bugün maçtan öncede söylemistim. Galatasaray’in kurulusunun 117. yilini kutlamak istiyorum. Buna baglantili olarak Adana’da bizi destekleyen bütün taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Adana Demirspor taraftari da çok güzel bir görüntü ortaya koydu. Istediklerimizi aslinda sahaya yansittik. Rakibe çok fazla çikma sansi vermedik. Rahat bir sekilde üçüncü bölgeye gittik ama buradaki sonlandirma bulusturmalarimiz iyi degildi. 40 küsur ceza sahasinda topla bulustuk ama bunlari çok etkili kullanamadik. Kalitemizi biraz daha ortaya koymamiz gerekiyordu. Saha bugün inanilmaz kötüydü. Zemin bu zamana kadar oynadigimiz en kötü zemindi. Iki takim da bundan etkilendi. Kalitemizi ortaya koyamadik. Kötü oynayan oyunculari çikartmadik aslinda, iyi oynayan oyunculari çikarttik. Denedik olmadi. Iki takim için de güzel bir futbol oldu” ifadelerini kullandi.

“Yeni bir takimiz”

Kerem Aktürkoglu ve Yunus Akgün’ün performanslarini begendigini vurgulayan Okan Buruk, “3 tane Türk oyuncu ile oynamak zorundayim. Bu sadece bizim degil, bütün takimlari zor durumda birakiyor. Oyuncu degisikliklerinde bu zorlugu yasiyoruz. Takimda hiç kimsenin yeri garanti degil. Takim bu zamana kadar iyi gitti. Kerem ve Yunus’un da performansindan hep memnunum. En iyisini yapmaya çalisiyorlar. Bugün sonlandirmada sonunu getiremediler. Genel olarak yüzde yüzü vermeye çalisiyorlar. Yeni bir takimiz. Oyuncularin birbirine adaptasyonu da zor oluyor. Sadece 1-2 oyuncu üzerinden oyunu görmemek gerekir. Oyun içerisinde degisik seyler düsünülebilir” diye konustu.



“Icardi’nin iyi geçmeyen bir haftasi vardi”

Mauro Icardi’nin son durumu hakkinda da konusan Okan Buruk, “Maçtan önce de Icardi ile ilgili konusmustuk. Maçtan öncede arka adalesiyle ilgili sorun olmustu. Son idmanda da ona bir baktik ama geçen haftasi çok genel olarak iyi geçmedi. Sadece saha içi degil, özel hayatinda da iyi geçmeyen bir haftasi vardi. Bir de agrisi devam edince kadroya almadik. Önümüzdeki maçta bizimle birlikte olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA