Emre Kocadag Açiklamasi 'Birçok Eksigimize Ragmen Iyi Bir Futbol Oynadik'

Besiktas Kulübü Asbaskani Emre Kocadag, “Birçok eksigimize ragmen iyi bir futbol oynadigimizi düsünüyorum” dedi.

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag 2-2’lik Çaykur Rizespor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Aslinda bu aksam güzel bir futbol sergiledik. Birçok eksigimize ragmen iyi bir futbol oynadigimizi düsünüyorum. Pozitif anlamda arkadaslarinin yerine oynayan tüm futbolcularimiz çok iyi mücadele etti. Maalesef duran toptan yedigimiz 2 gol var. Benim gördügüm kadariyla Josef’e yapilmis bir faul var golün hemen öncesinde. Onu da söylemeden geçemeyecegiz. Maalesef VAR her zaman oldugu gibi bizim lehimizdeki pozisyonlari bu seferde es geçmis oldu. Rakibin on kisi kaldigi pozisyonda da Montero’nun gayet gereksiz denilebilecek bir hareketi var ama Montero’dan daha sert hareket yapan futbolcular kartsiz geçildi. Tabii bu maçta 2 puan biraktik. Ama maç itibariyle Besiktas’in iyi bir oyun sergiledigini düsünüyorum. Maalesef 2 puan birakarak buradan ayriliyoruz” dedi.



Transfer konusunda yaptigi açiklamada Usakspor’dan gelen oyuncularin altini çizen Kocadag “Besiktas tarihine not düsecek kupalar serisiyle geçmis sezonu kapatmis olduk. En kötü gününde Besiktas’a tekrar dönerek sayin baskanimiz Ahmet Nur Çebi’ye yol arkadasi olarak ona tesekkürü borç bilirim. Tabii bu kupalarda da emegi çok olan Sergen Yalçin hocamiza ve ekibine, yine görevi aldigi günden itibaren hakkiyla bu isi yapan Besiktas’in içinden yetismis Önder Karaveli hocamiza ve teknik ekibine, tüm futbolcularimiza, taraftarlarimiza bu süreçte tesekkür ediyorum. Kadinlar ligiyle beraber aldigimiz 4 kupada tarihe not düstügümüz sezonda hep beraber bunu hakkederek basardigimizi düsünüyorum. Bu noktada çok iyi bir sezon geçirdik. Bu sezon istedigimiz noktada degiliz tabii transfer dönemi geliyor. Bence bizim çok iyi transferlerimiz var hatta yaptik diyebiliriz. Emirhan Ilkhan, Emir Ege, Emirhan delibas, Kerem Kalafat Usakspor’dan geliyor. Usakspor’a ve belediye baskanina tesekkür ediyoruz. Bizim is birligi yaptigimiz bu kulüpler bizim onlara emanet olarak gönderdigimiz futbolculara bir seyler katarak bize gönderiyorlar. Serdar’da var. Belki de ismini unuttugum onlarca futbolcu var ikinci yari daha çok süre alabilecek. Bizim kulübün basina geldigimiz gün Ahmet baskanla beraber ‘Gençlesme, öz kaynak düzeni’ politikasi ile beraber aldigimiz meyveler ortaya yavas yavas çikmaya basliyor. Bu strateji ve politikayi biz koyduk. Sergen hocamiz buna katkida bulundu. Önder hocamiz da katkida bulunuyor. Insallah devre arasinda bu transferler bizim en büyük transferlerimiz olacak diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Önder Karaveli’nin teknik direktör olarak devam ettigini ancak stratejilerine uyacak yeni bir hoca ile imza atabileceklerini de dile getiren Kocadag, “Önder Karaveli su an için devam ediyor. Rakiplerimiz kupalara hasretken biz üç kupali Besiktas’i konusuyoruz. Kupalari alirken çok para harcamadik, bu sene de kiralik ve bosta oyuncularla sezona basladik. Genç oyunculari ilave ettik. Bizim için kupalar ne kadar önemliyse altyapimizdan A milli takim seviyesine çikardigimiz Ersin ve Ridvan gibi gençlerimiz de bizim için birer kupa. Besiktas camiasi her zaman olaylara böyle bakmistir. Serdar Saatçi’yi de bu guruba dahil etmek lazim. O da mutlaka A milli takima gidecektir. Diger futbolcularimizda bizim degerimizdir. Önder hoca bu stratejiye uyuyor, devam ediyoruz. Ama tabii ki bizim planlamamiza uyacak bir hocayla yollarimizi birlestirebiliriz. Ama daha önce de söyledik Mehmet Eksi, Önder Karaveli, Halim Okta gibi hocalarimiz her zaman sistemimizin içindeler, sistemin içinde kalmaya devam edecekler. Bazi futbolcularla yollarimizi ayirmak için zaten sezon basindan beri mücadelemizi veriyoruz. Geçen sene de yaptik o mücadeleyi. Insallah bu devre arasinda talipler çikarsa, Besiktas’in sartlarina uyan bir noktada olursa bazi futbolcularla yollari ayirmayi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA