Mustafa Dalci Açiklamasi 'Taraftar Bu Takimin Her Seyidir'

Tuzlaspor galibiyetinin ardindan konusan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalci, “Taraftar bu takimin her seyidir. Takiminda bulundugu bu ligden hosnut olmadigini biliyoruz. Laik oldugu Süper Lig’de oynamasi gerektigini düsünüyorlar” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 20’nci haftasinda evinde Tuzlaspor’u 1-0 maglup eden MKE Ankaragücü’nde maç sonu gerçeklestirilen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Mustafa Dalci sunlari dedi:

“Rakip takim burada puan almak için ciddi mücadele gösterdi. Maçin basindan sonuna kadar oyuncularin göstermis oldugu direnci sagladiklari üstünlükle net bir sekilde ifade edebilirim. Önemli olan burada 3 puan almakti. Hedefe gidiyorsun, önce 3 puan sonra belli oyunlar oynanmasi gerekiyor. Bugün son dakikada attigimiz golle üç puani aldigimiz için oyuncularimi kutluyorum.”

“Maçtan sonra her türlü elestiriye açigiz”

Taraftarin istifa tezahüratlarina hakkinda konusan Dalci, “Haftalardir böyle bir durum söz konusu. Taraftar bu takimin her seyidir. Takiminda bulundugu bu ligden hosnut olmadigini biliyoruz. Laik oldugu Süper Lig’de oynamasi gerektigini düsünüyorlar. Isimizin dogasinda da elestiri var. Çok fazla bir sey söylemeye gerek yok. Biz sadece seyircimizden sunu istiyoruz; maç bitene kadar yüzde yüz destek olsunlar. Maçtan sonra her türlü elestiriye açigiz. Basimizin üstünde yeri var. Tepkilerin nedenini gerçekten bilmiyorum” seklinde konustu.



“Mukavelesi fesh oldu”

Kulüpte çalisan yardimci antrenörün Keçiörengücü maçinin ardindan yaptigi hareketten sonra sözlesmesinin fesh oldugunu söyleyen Dalci, “Mukavelesi fesh oldu. Keçiörengücü maçinin ardindan aramizdan ayrildi. Kendisiyle oturduk konustuk. Kendisinin çok üzgün oldugunu, kontrolünü kaybettigini, niyetinin kötü olmadigini söyleyebilirim. Bana sarilirken agladigini net sekilde ifade edebilirim. Biraz tecrübesiz bir kardesimizdi. Statlarda haftalardir bana ‘istifa’ diye bagiriliyor. Biz dönüp seyirciye her hangi bir olumsuz tepki gösteremiyorsak benim yardimcim da bu hakki kendinde bulamaz. Mukavelesi fesh oldu. O günden sonra kulübe bile gelmedi” ifadelerine yer verdi.

“Hepinizin gerçekten basimin üstünde yeri var”

Basin mensuplarinin kulüpte her zaman yeri oldugunu vurgulayan Dalci, “Dedim ki; biz haftanin ilk antrenmanina basin mensuplari gelebilir. Her hafta davet mi etmek gerekiyor bilmiyorum. Orasi sizin yeriniz. Haftanin ilk antrenmaninda basimizin üstünde yeri var. Davete gerek yok. Orasi sizin yeriniz. Ben o konu hakkinda gereken izni verdim. Hepinizin gerçekten basimin üstünde yeri var. Beni elestirebilirsiniz. Birinci agizdan bir sey duymak istiyorsaniz lütfen arayip sorun. Bana sorulmasi gereken soru neyse sorun” dedi.

Kaynak: İHA