Fatih Terim Açiklamasi 'Hem Olaylara Hem Maglubiyete Üzgünüm'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Giresunspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Ben de aliskin degilim. Çok da üzgünüm. Hem olaylara hem maglubiyete üzgünüm" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi GZT Girezunspor’a 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Ne Galatasaray futbol takimi ne de ben bu gidisata çok aliskin degiliz. Herhalde tepkileri bu yüzden olsa gerek taraftarin. Her seye ragmen her durumda taraftarlarin sahip çikmasini beklerim. Oyun içerisinde bazi reaksiyonlar bunlari dogal karsiliyorum ama sonuçta bunlar bizim oyuncularimiz onlarla sezon sonuna kadara devam edecegiz. Onlar Galatasaray formasi giyiyor. O yüzden ona göre davranmak lazim. Ikinci yarinin birinci maçi bizim istedigimiz gibi olmadi. En çok üzülen oyuncularimdir. Maçtan sonra da geldiler üzüntülerini belirttiler. Onlarin da morale ihtiyaci var. Ben de tepkiyi görünce geri döndüm. Hepsini tek tek içeri almak için. Galatasaray formasini giyen her sporcu küfre degil, sevgiye layiktir. Agir sözlere degil, tesvige, sevgiyle sarilmaya layikti. Onlarin destegi olmadan bu günleri atlatamayiz. Ben de aliskin degilim. Çok da üzgünüm. Hem olaylara hem maglubiyete üzgünüm. Bizi buradan çikarak olan Galatasaray taraftaridir. Onlar Galatasaray formasi giyen herkese sevgi göstereceklerdir" diye konustu.



"BU YERIN KENDIMIZE YAKISMADIGINI BILIYORUZ"

Golün kendileri çabuk kirdigini söyleyen Terim, "Bugün iyi oynamadik. Gençlerin yine mi kalemizde kendi hatamiz gol yedik kaygisiyla kafalarinda dolastigini düsünüyorum. Bir kirilma yasandi. Bunu öngörmüstük. Devamli inisleri hiç tahmin etmedik. Ilk yarinin son maçlarinda oynadigimiz maçlarda takimin ne oynadigi hakki yok. Nasil maglup oldugumuz da ortada. Baska bahaneler de üretmiyoruz. Istedikleri gibi tezahürat yapabilirler, olabilir. Ama benim oyuncularim bugün belki baska maçlari arattilar ama ilk yarinin en iyi oynayan takimlarindan birisiyiz. Bugün için hayir. Gol soku atamadik. Ben de söylediklerini duydum. Ben hiç aliskin degilim. Onlari da görüyoruz. Neler görüyoruz sadece onlari degil. Üzgünüm ama buradan çikacagiz. Bu yerin kendimize yakismadigini biliyoruz. Hiç birimizin bekledigi bir sey degil. Buradan çikaracak olan kendi oyuncularim, biziz. Üzgünüz tabi" seklinde konustu.



"GALATASARAY’IN EKONOMIK KURTULUSU DA TEKNIK KURTULUSU BU YOLDADIR"

Yönetim ile arasinda bir sorun olup, olmadiginin sorulmasi üzerine deneyimli teknik adam, "Ben de izledim. Ama geçmisten zaten aliskiniz. Bu konuda hepinizin benden cevap bekledigini de biliyorum. Merakinizi da anliyorum. Ben tüm hayatimi insanlar önünde yasadim. Gizli, sakli olmadan. Her hareketimiz milyonlarin önünde yaptim. Bunlari böyle gerçeklestirmis biri olarak açikçasi beni iyi taniyanlar oldugunun da farkindayim. Niye anlayacaklari da tahmin diyorum. Sunu da biliyorum, burada bazi yanitlar vermek, yillar sonra da hatirlanacak sözler olarak kalabilir. Ama bunlari kullanmak isin kolay tarafi. Ancak ben sezon basinda baskanimizla birlikte bu yola çikarken, kariyerimin geldigi asamada belki Galatasaray’da son kez teknik direktör olarak görev alacaktim. Bu noktada geri kalan 50 yilin sag salim degerlendirmesi yaptigimizda benim farkli misyonlar yüklenmem gerektigine inandim. Türkiye’de 1 fazla kupayi kalirim rakamsal olarak kazanmanin verecegi tatmin duygusundan böyle bir isi hep birlikte basarmak için beraberce bu yola çikti. Bu cesur insanlarin alacagi ve arkasina kararlilikla devam edecegi zorlu bir is. Tüm futbol kariyerimde kazanmayi hedefleyen biri olarak bunlarla basa çikmak kolay degil açikçasi. Benim samimiyetim, inancim su sekilde; Galatasaray için gerekenin, yapilmasinin bu olduguna inaniyorum. Galatasaray’in ekonomik kurtulusu da teknik kurtulusu bu yoldadir. Yürekten Galatasaray için yapilmasi konunun bu olduguna inaniyorum. Galatasaray’a bir futbol mirasi, ekonomik olarak kendisini sürekli yenileyen bir takim birakmak istiyorum. Bunun için daha önce hayatim boyunca talep etmedigim bir seye ihtiyacimiz var. ‘Sabir’. Bir tüneldeyiz ve ben sondaki isigi görebiliyorum. O isiga anca bu sekilde ulasabiliriz. Ben Galatasaray taraftarindan farkli bir sevgi gördüm. Kendileri ile aramda çok özel bir bag vardir. Bu projenin gerçeklesmesi için hiçbir teknik adama gösterilmeyecek töleransi gösterdiler bana. Bu kredinin, töleransin farkindayim. Yenilgileri kabul ettim ama sevemedim. Kazanmak çok güzeldir, o duyguyu tatmak, kazandigi zaman yasanan hisleri de çok iyi buluyorum. Camialar, bu baski gibi durumlarda dogru kararlari vermek hiç kolay degil. Söz konusu baskilara bogun egip, günlük basarilar için yanlis kararlar veremeyecegimizi düsünüyorum. Kolay degil. Bu baskiya kolay dayanilmayacagini biliyorum. Hep birlikte umutla bakabilecegimiz bir yapi kurmaya çalisiyorsak bunun en büyük kaniti Avrupa’daki basarimizdir. Son yilarda olmayan basariyi elde ettik. Belki hayatimin ve kariyerimde daha önceki dönemlerde fevri davranis gösterecegim yaklasimlari Galatasaray’in gelecegi için gögüslemeye hazirim. Kiriliyorum, üzülüyorum ama Galatasaray için hazirim. Tipki sezon basinda günlük çözümler arayarak basariya ulasmak yerine, tüm bireysel istatistiklerim gidecegi yeri bilmeme ragmen birlikte bu yola çikmaya karar verdigimiz gibi. Bu samimiyetimle anlattim. Satir aralarini okursaniz samimiyetimi ve istegimi anlarsiniz" açiklamasinda bulundu.

Galatasaray Baskani Burak Elmas ile arasinda herhangi bir problemlerinin olmadigini ifade eden Terim, "Mecbur kalmadikça hiç kimse ile problemim olmaz. Baskanla su ana kadar aramizda herhangi bir sey olmadi" dedi.



"BEN BIR YAPI KURUP, BU MIRASI BIRAKMAK ISTIYORUM"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Isitan Gün’ün, bir yardimci antrenörle anlastigi açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine Fatih Terim, "Bilgim yok. Kendisi de söylemis. Onun için bir ismi reddetmek için isim olmasi lazim. Çok basit bir matematik var. Ben sezon basindan beri her seyi söyledim, Türkiye’de istedigimiz noktada degiliz, kabul edelim. Bunun da bir sorumlusu varsa benim dedim. Yine söylüyorum. Ancak ben bir yapi kurup, bu mirasi birakmak istiyorum. Benim böyle bir girisimden haberim yok. Kendimin suçlu oldugunu ifade eden ben, hayatim boyunca çalistigim hiçbir arkadasimi kötü bir dönemde onlari isaret eden bir eylem içinde bulunmadim, bulunmamda. Kötü bir zamanda suç bunlarda gibi bir isaret ve eylemde bulunmam. Ne oldu, ne bitti bilmiyorum. Eger bir gün kendisine inandigimiz, bize katki saglayacagina inandigimiz kisiler hakkinda fikir birligine varirsak belki de birlikte çalisiriz. Gelen kimse olmadi ki reddedelim. Sampiyon olurken bu çocuklara bir sey demediler. Varsa hata benim. Ben buradayim. Samimiyetle olan her seye açigim. Öbür konulari baskanla konusuyoruz. Hayatimizda 3 haftayi kullanmayan biz, 3 sene dedik. Olaganüstü basari yakaladigimiz Avrupa’da bile neselenemiyoruz düsünün artik" diyerek sözlerini tamamladi.

(Oguzhan Ort - Bozhan Memis/IHA)

Kaynak: İHA