Türkiye Deniz Canlilari Müzesi'ne 3 Ödül Birden

Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne 2022 yilinin ilk günlerinde 3 ayri kurum tarafindan ödül ve tebrik plaketi verildi. Ödülleri müze kurucusu Kenan Balci teslim aldi.

Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek olarak gösterilen Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne, Türkiye Yerel Basin Birligi Tebrik Ödülü, Uluslararasi 351 Dernekler Adina Rumeli Balkan Güçbirligi Federasyonu tebrik plaketi ve Ekovitrin Yilin Starlari Balikçilik Sektörü Onur Ödülü verildi.

Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde gerçeklestirilen törende, müzenin kurucusu Balikçi Kenan Balci ödülleri bizzat aldi.

Tören sonrasi bir açiklama yapan Kenan Balci, denizlerin ve baliklarin önemine vurgu yaparak, “Denizlerimiz ekmeden biçtigimiz tarlalarimiz ve tükenmeyen madenlerimiz. Herkes maden ariyor ancak denizler en büyük ve tükenmeyen madenlerimiz. Bir hamsi 100 bin adet yumurta yapiyor. Ne kadar verimli oldugunu anlatmak için söylüyorum bunu. Biz yarim asirdir denizlerimizden tutuyoruz bitmiyor, satiyoruz bitmiyor. Bu tükenmeyen madenlerimize halkimizin sahip çikmasi ögrencilerimizin sahip çikmasi gerekiyor. Çok mutluyum ve bahtiyarim. Aglamak istiyorum. Büyüklerimiz bana denizleri baliklari bir daha hatirlattiklari için çok mutlu ve bahtiyarim” dedi.

Kaynak: İHA