Avci Açiklamasi 'Hak Ederek Buradayiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, hak ederek bu noktaya geldiklerini belirterek, hep oyunun içinde kalacaklarini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 1-0 kazandiklari Yeni Malatyaspor maçinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, ikinci yarinin herkese hayirli olmasi dilegiyle sözlerine baslayan Avci, "Ikinci yari hepimize ve futbol ailesine hayirli olsun. Bir haftalik aradan sonra tekrar basladik. Baslangiçlar zordur. Öne geçsek de 5’liyi hiç bozmadilar. Zaman zaman organizasyonlari dogru kullandigimiz da kaleye indik. Rakibi hiç devreye sokmadik bir tek 47. dakikada geçisten verdigimiz bir pozisyon vardi. Bu tür maçlarda ikinci golü bulamiyorsan, oyun soguyorsa oyunu hizlandirmak lazim. Rakip oyuna ortak olmak için ya duran top bekliyor ya da geçis oyunu bekliyor. 3-0’a da 3 puan, 1-0’a da üç puan. Ikinci yarinin ilk maçi ve kum saati tersine döndü. 18 maç kaldi. Start verdigimiz ikinci yarida kazanarak baslamak çok önemliydi. Malatyaspor belki verileri burada olmadigini gösteriyor ama herkes Trabzonspor’a karsi yüksek motivasyonla oynuyor. Bu ligin lideriyiz ve hak ederek buradayiz. Bizi baska yere çekmeye çalisacaklar biz hep oyunun içerisinde kalmaya devam edecegiz. Rehavet mümkün degil öyle bir sey olamaz. Biz ligin zirvesindeyiz böyle bir sey olamaz. Zaman zaman oyunu hizlandirabilmemiz için stoperlerin oyuna girmesi gerekiyordu. Oyunun içerisinde ikiyi bulsak çok sey degisebilecekti. Bugün bir final maçi oynadik haftaya da Sivasspor ile yine bir final maçi oynayacagiz” dedi.



Avci, transfer çalismalariyla ilgili de konusarak su ifadeleri kullandi, “Edin Visca geldi hayirli olsun hem kendi adina hem Trabzonspor adina heyecani yüksek, çok önemli isler yapmis birisi. Hep istatistikleri konusuluyor attigi gol ve asist konusuluyor ama aslinda takim savunmasina yardimini daha çok konusacaksiniz. Bizim hizimi artiracaktir. Edgar sakatlandi ve orada bir arayisimiz var. Puchacz, pazar günü bizimle olacak gibi gözüküyor. Djaniny, pazartesi veya sali günü burada olacak. 1 ay veya 2 ay deniliyor. Geldiginde bakacagiz ve seçenekleri degerlendirecegiz. Daha transfer baslamadan organize olduk ve bunun karsiligini aliyoruz. Transfer belki stoper konusuyla ilgili yabancidan mi yoksa yerliden mi yana kullanacagimizin kararini veriyoruz. Hugo önümüzdeki hafta sonu bizimle olacak” dedi.

Kaynak: İHA