Reha Erginer Açiklamasi 'Hem Siralamadan Hem De Puandan Memnun Degilim'

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, ligin ilk yarisinda aldiklari puandan ve siralamadan memnun olmadigini belirterek, “Ikinci yari çok daha iyi isler yapmamiz gerektigini biliyorum. Ikinci yarilar ilk yarilardan çok daha zor geçer” dedi.

Spor Toto 1. Lig takimlarindan Boluspor ligin ilk yarisini topladigi 21 puanla 14’üncü sirada tamamladi. Ligin ikinci yarisinda oynayacagi ilk karsilasma için hazirliklara baslayan kirmizi beyazli ekibin teknik direktörü Reha Erginer açiklamalarda bulundu.

“Ikinci yarida çok daha iyi isler yapmaliyiz”

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, ligin ilk yarisinda topladiklari puandan ve siralamadaki yerlerinden memnun olmadigini belirterek, “Puansal olarak baktigimizda beklentimizin altinda bir puanla tamamladik. Hem siralamadan hem de puandan memnun degilim. Genel olarak camiamizda memnun degildir. Bu da oldukça dogal. Iyi bir yerde bitirmedik ama oyun olarak baktigimizda karsi tezinde saha performansimiz var. Oyunun karsiliginda hak etmedigimiz bir yerde bitirdigimizi söyleyebilirim. Daha yüksek bir puanla, daha üst siralarda bitirebilirdik. Ikinci yari çok daha iyi isler yapmamiz gerektigini biliyorum. Ikinci yarilar ilk yarilardan çok daha zor geçer. Ligi çok daha yüksek puanla bitirebilirdik bunlarda bizim ilk yarida basaramadigimiz seyler oldu” dedi.



“Kadro kalitesini ve derinligini artirmamiz gerekiyor”

Transfer çalismalariyla ilgili konusan ve pozisyon olarak santrafor, orta saha, sol bek oyunculari almak istediklerini belirten Erginer, “Ilk yari boyunca zaman zaman biz kadro derinligiyle ilgili sikintilari yasadik. Bizim hem kadro kalitesini hem de kadro derinligini yükseltmemiz gerekli. Yapacagimiz transfer hem takima katkida bulunacak hem de takim içindeki rekabeti artiracak oyuncular olmali. Oyuncuya ihtiyacimiz oldugu asikar. Geçen seneden Giyasi’nin transfer ödemesiyle ilgili bir tahtanin kapali olma durumu var. Ama suanda tahta açik da olsa transfer yapamiyorsunuz. Transfer dönemi açildiginda bu tahta da açilir. Pozisyon olarak santrafor, orta saha, sol bek almak istiyoruz. Duruma göre bu sayi artabilir” seklinde konustu.



“Transferleri bütçe belirleyecek”

Yapilacak transferlerin yönetimin belirleyecegi bütçeyle orantili olacagini kaydeden Erginer, “Ama bu transferler bütçeyle yapiliyor. Olmayan bir bütçeyle 8-10 transfer isteyemezsiniz. Yada kulübün bütçesi üzerindeki afaki transfer ücretleri verip istediginiz oyuncuyu alamazsiniz. Biz bir plan dahilinde gitmek zorundayiz. bu benim tek basima olusturabilecegim bir sey degil. Transfer olayi da bütçeyle alakali. Ama bizim transfer ihtiyacimizin oldugu asikar. Belli bölgeleri söyledim ama teknik anlamda bunun ötesine geçebilir. Ama bütçe olarak nereye kadar geçebilir onu da yönetimin bize saglayacagi bütçe belirleyecek” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA