Murat Sancak'tan Fatih Terim'e Açiklamasi 'Yaptiklarimla Ben Daha Adanaliyim'

Adana Demirspor Kulübü Baskani Murat Sancak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Adana’ya borçlu oldugunu ifade ederek, "Ben Siirtliyim o Adanali ama benim yaptiklarimla onun yaptiklarini yan yana koyarsak ben daha Adanaliyim. Hiç kusura bakmasin Fatih Hoca Adana’ya borcu var. Hani bu dilenmek de degil mesela bir futbolcu bizle beraber üç takim istiyorsa Adana Demirspor tercih edilebilir" dedi.

Murat Sancak, Beyaz TV’de katildigi programda önemli açiklamalarda bulundu. Fenerbahçe maçi öncesi galibiyet parolasiyla hazirlandiklarini belirten Sancak, "Kimseden çekinmiyoruz. Galatasaray’a, Besiktas’a, Trabzonspor’a nasil oynadiysak ayni sekilde çikacagiz" ifadesini kullandi.

Fenerbahçe maçinda korana virüse yakalandigi için oynayamayacak olan Balotelli hakkinda konusan Baskan Sancak, "Önemli bir futbolcumuz, ondan yoksun olarak Fenerbahçe karsisina çikacagiz. Balotelli bir dünya yildizi fazla bir rahatsizligi yok. Italya’nin kurallari geregi belli bir süre karantinada kalmasi gerekiyor. Tekrar aramiza dönecek. Balotelli yok ama bir onun kadar da degerli birçok oyuncumuz var. Her maça kazanmak için çikiyoruz. Besiktas’a Trabzon’a, Galatasaray’a hangi amaç ile çikiyorsak Fenerbahçe maçina da ayni sekilde yani galibiyet parolasiyla çikacagiz" seklinde konustu.



"Hedefimiz ligde kalici olmak"

Adana Demirspor’un 26 yil sonra Süper Lig’e çiktigini hatirlatan Sancak, "Ilk hedefimiz burada kalici olmak ve ilk 10’da bitirmek. Avrupa, ilk 2, ilk 4 veya Avrupa Kupasi iddiamiz yok. Sampiyonluk daha erken. Önce bu lige alisacaksin. Iyi bir oturmus kadro ile devam ettikten sonra düsünebiliriz. Bu sene sampiyonluk iddiamiz yok ama önümüzdeki senelerde olacak. Artik herkes birbirini yenebiliyor bir Konya ikinci sirada, Hatay, Basaksehir ve biz yukaridayiz. Fenerbahçe, Besiktas ve Galatasaray daha asagida" dedi.



"Balotelli deli degil hirsli"

Mario Balotelli gibi bir dünya yildizini transfer ettiklerini belirten Sancak sunlari kaydetti:

"Deli diye hitap ediliyor ama ben hirsli olarak tabir ediyorum. En ufak bir terbiyesizligi olmadi. Yunus Yunus olduysa Vargas Vargas olduysa Balotelli sayesinde olmustur. Yardimi da oluyor gençlere. Balotelli’nin iyi olmasi önemli degil tüm takimin iyi olmasi lazim. Bir kisiden olusmuyor takim en çok gol atan 2 oyuncumuz daha var. Vargas ve Yunus onlara alan açanda Balotelli adam eksiltiyor. Yunus sezon sonu ne olacak bakacagiz. Talep ederiz verirlerse anlasirsak aliriz. Yunus yine gelir, Adana Demirspor’u seviyor. Yunus 2 gol atti Galatasaray’a onun için bize vermezler diye düsünüyorum. Adana Demirspor’da kendini buldugu bir gerçek. Böyle bir kadroda oynamasi da Yunus için avantaj. Balotelli ile 3 yillik sözlesmemiz var benim olmadigim bir ortamda söyle söylemis ’Baskan git demeden gitmem, gidersem de kulübe para kazandirmadan gitmem.’ Galatasaray gündeme geliyor sosyal medyada her sey konusuluyor kimsenin haberi yok ama."

"Iyi bir Fenerbahçeliydim"

"Adanali degilim, Siirtliyim ama iyi bir Adana Demirsporluyum" diyen Baskan Sancak, söyle devam etti:

"Adana Demirspor baskani olmadan önce iyi bir Fenerbahçeli idim, kongre üyesiydim. Fenerbahçe maçlarini takip ederdim fakat Adana Demirspor baskani olduktan sonra Adana Demirsporluyum. Baskanda Aziz Yildirim’di. Hatta bir ara yönetime girecek gibi de oldum. Ama girmedim nasip olmadi. Belki de kalsam Adana Demirspor’da olmasam yönetime de gelebilirdim. Fenerbahçe ile ilgili içimde bir sey yok. Tamamen yüzde yüzümü Adana Demirspor’a veriyorum artik. Fenerbahçe bir daha olmaz taraflara da geldigimde söylemistim. Hakkin rahmetine kavusana kadar Adana Demirspor’dayim"

"Fatih Hoca’dan daha Adanaliyim"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i sevdigini ve çok basarili buldugunu anlatan Murat Sancak, "Ama Adana’ya borçlu, daha önce de söylemistim. Ben Siirtliyim o Adanali ama benim yaptiklarimla onun yaptiklarini yan yana koyarsak ben daha Adanaliyim. Hiç kusura bakmasin Fatih Hoca’nin Adana’ya borcu var. Hani bu dilenmek de degil mesela bir futbolcuyu bizle beraber üç takim istiyorsa Adana Demirspor tercih edilebilir. Ama su an Fatih Terim Türkiye’nin en iyi hocasidir. Aldigi basaridan daha iyisini birisi almadikça en iyi teknik direktör" dedi.

Kaynak: İHA